Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski kaskader na snemanju s hollywoodskimi zvezdami


Slatinčan Jure Križman se je s svojim znanjem akrobacij na motorju prebil v Hollywood. Te dni je namreč del filmske ekipe, ki snema prizore filma The Hitman’s Wife’s Bodyguard.

V filmu ga sicer ne bo mogoče prepoznati, saj je zgolj zamenjava za igralce pri vratolomnih avto-moto scenah filma.

krizman-cvetkov-instagram
Rok Cvetkov in Jure Križman

Te dni v Rovinju, Trsu in na Rijeki poteka snemanje akcijskega filma z naslovom The Hitman’s Wife’s Bodyguard v katerem bosta zaigrala tudi hollywoodska zvezdnika Salma Hayek in Samuel L. Jackson. Toda v snemalni ekipi niso samo zvezdniki ameriškega filma, temveč tudi akrobat na motorju Jure Križman iz Rogaške Slatine.

Križman, ki se je s svojim obvladovanjem motorja slovenski publiki pred leti predstavil tudi v oddaji Slovenija ima talent, namreč v filmu sodeluje kot kaskader na motorju.

V filmsko ekipo ga je povabila legenda slovenskega kaskaderstva Rok Cvetkov. Snemanje filma je namreč dobila produkcija AR Cvetkov. Cvetkov je tako v ekipo povabil tudi Križmana, ki si je prepoznavnost in renome odličnega moto kaskaderja pridobil v zadnjih desetih letih, kolikor se ukvarja z “moto freestylom”. To pa ga je sedaj očitno pripeljalo tudi v hollywoodske filme.

Kot je povedal za Štajerski val je njegova vloga v filmu ta, da igralce nadomesti pri kakšnih vratolomnih scenah vožnje z motorjem ali avtomobilom. Križman pravi, da je na snemanju med drugim spoznal, da so filmski igralci v prvi vrsti garači. Sicer pa se v prostem času še ni imel priložnosti podružiti s kakšnim na snemanju prisotnim hollywoodskim zvezdnikom. Pravila jim namreč kakršno koli navezovanje stikov z igralci prepovedujejo, razen če bi ta želja prišla s strani igralcev.

foto: Instagram