Google bo od naslednjega tedna naprej snemal tudi šmarske ulice

2. 4. 2021 17:10

Google se z naslednjim tednom vrača a slovenske ceste, kjer bo nadaljeval slikovno zajemanje okolice za osvežitev njihove aplikacije Google Street View. Google se tokrat podaja na ulice 37 slovenskih krajev, tudi nekaterih v savinjski regiji.

Informacijski pooblaščenec je prejel obvestilo družbe Google, da bo z 8. aprilom nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View, ki je del storitve Google Maps. Google bo pred objavo fotografij na njih zameglil obraze, registrske tablice in izvedel ostale ukrepe za zaščito zasebnosti posameznikov, ki se bodo ujeli v Googlov objektiv.

Tokrat se bodo osredotočili na pločnike in ulice v naslednjih krajih: Škofja Loka, Murska Sobota, Sežana, Krško, Mozirje, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Cerknica, Ravne na Koroškem, Ljubljana, Ilirska Bistrica, Postojna, Sevnica , Kočevje, Ptuj, Maribor, Kranj, Novo Mesto, Litija, Celje, Koper, Radovljica, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Žalec, Nova Gorica, Ajdovščina, Brežice, Idrija, Gornja Radgona, Slovenska Bistrica, Trebnje, Lendava, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Grosuplje in Ormož.

Google bo s tem osvežil pogled na slovenske ulice in kraje. Sicer pa Google sedaj, s pomočjo storitve Časovni stroj, omogoča tudi sprehod v preteklost oz. pogled na to, kako so se določene lokacije spreminjale skozi leta.

foto: pixabay

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,631 seconds.