Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Film šentjurskega režiserja Gepack do druge zlate role


Film Gepack, ki je delo šentjurskega režiserja Žige Kukoviča, je bil danes nagrajen še z drugo zlato rolo. Ta označuje, da si je celovečerec ogledalo že 50.000 gledalcev. Šentjurčan je film posnel po navdihu resnične poti na morje, ki jo je doživel skupaj z glavnim igralcem Robertom Kladnikom, ki prav tako prihaja iz Šentjurja.

Celovečerni prvenec Žige Kukoviča si je v manj kot treh tednih ogledalo že več kot 33.000 gledalcev. S tem si je komedija s primesmi kriminalke in romance prislužila prvo zlato rolo, danes pa je ob mejniku 50.000 za mlade ustvarjalce sledila še druga tovrstna nagrada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GepackFilm (@gepackfilm)

Kukovič je svojo pot v svet slave pričel kot ustvarjalec vsebin na družbenih omrežjih, svojo prepoznavnost pa je le še dodatno povečal v vlogi režiserja.

“Sanjalo se nam ni, kje bo naš film pristal in če ga bomo sploh kdaj posneli do konca. Vsakič, ko sem pomislil na veliko platno, me je streslo. Skočili smo na glavo v neznano, naše duše pa so se zabavale ob popolni svobodi ustvarjanja neodvisnega filma,” je dejal komaj 27-letni Kukovič.

In dodal: “Rezultat pove nekaj o pripravljenosti nas mladih in o kvaliteti izdelka katerega primarno in pravzaprav edino gorivo, je bila ljubezen do ustvarjanja filma.”

Žiga Kukovič, Matjaž Javšnik in Robert Kladnik

Navdih za film, ki ima na spletnem portalu IMDB visoko oceno (8 od 10), je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju in glavnemu igralcu Robertu Kladniku, ko sta se prvič s prijatelji odpravila na morje. Po mnogih neuspelih poskusih iz leta v leto so se ustvarjalci septembra 2022 le podali v produkcijo brez proračuna, nevedoč, če jo bodo sploh kdaj zaključili, trajala pa je leto dni.

V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

“Film je res ful fajni, ima zanimivo zgodbo. Pohvalila bi ekipo, ki je to počela prvič in to celo z lastnimi finančnimi sredstvi,” je o filmu spregovorila Barbara iz Šentjurja.

Premiera filma Gepack v Celju

V filmu so zaigrali Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Tine Ugrin, Robert Kladnik, Jan Gerl Korenč, Matjaž Javšnik, Juta Gašperšič, Žiga Čamernik, Miha Možina, Maja Zupan, Ana Novak in Neven Paleček Papageno. Direktor fotografije je Matic Gabriel, glasbo pa sta prispevala Leon Firšt in Tim Žibrat.