Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nov poskus internetne direktorske goljufije v Šmarju


internetne-goljufijeGoljufom je z lažnim naročilom nakazila že uspelo pridobiti 23.700 evrov s strani Šmarskega podjetja.

Dve goljufiji se nepridipravom niso posrečile. Zadnji poskus je policija zabeležila včeraj.

Potem, ko smo na Kozjansko.info v preteklih dneh že poročali o dveh internetnih t. i. direktorskih goljufijah, od katerih se je ena končala z oškodovanjem podjetja za slabih 24 tisoč evrov, pri drugi pa so v računovodstvu podjetja, kamor je prišla zlonamerna elektronska pošta, še pravočasno posumili na goljufijo,, danes policija poroča o novem poskusu.

S Policijske uprave Celje so namreč sporočili, da so v javnem zavodu v Šmarju pri Jelšah obravnavali nov poskus direktorske goljufije. Tudi v tem primeru so v računovodstvo zavoda dobili elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslala njihova direktorica in naročila nakazilo dobrih 15.000 evrov na transakciji račun v tujino. Računovodkinja je takoj posumila, da bi lahko šlo za podobno goljufijo, kot se je par dni nazaj zgodila na šmarskem območju in denarja ni nakazala.

Ker se v zadnjem obdobju na Celjskem beleži porast tovrstnih goljufij velja opozorilo, da so podjetja še posebej previdna pri tovrstnih transakcijah.