Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policija opozarja na osebe, ki pod različnimi pretvezami pobirajo prostovoljne prispevke


V zadnjih dneh so policisti na območju PU Celje zaznali več oseb, ki so na ulicah in v trgovskih centrih ter pred njimi, pod različnimi pretvezami, pobirali prostovoljne prispevke. V največ primerih so se izdajali za gluhoneme.

Prejšnji teden so tri tovrstne goljufe obravnavali v Celju, Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem.

V trgovskem centru v Celju so romunskega državljana oglobili, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem, so dva Romuna, ki sta v nasprotju z zakonodajo pobirala prostovoljne prispevke, pridržali in ju privedli na Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu. V obdolžilnih predlogih so sodišču za izrek stranske sankcije predlagali tudi izgon tujca in zavrnitev vstopa v Republiko Slovenijo. V obeh primerih je sodišče kršitelja oglobilo ter jima izreklo odvzem pripomočkov in pridobljenih materialnih sredstev, pojasnjuje Milena Trbulin s PU Celje. V omenjenih primerih znaša globa 104,32 € (polovička 52,16 EUR).

Občane policisti pozivamjo naj bodo pozorni in naj ne nasedajo tovrstnim goljufom. Od pobiralcev prispevkov naj zahtevajo, da se identificirajo z dovoljenjem območne upravne enote, kjer je tudi podatek komu je zbrani denar namenjen. Če goljufe opazijo naj nas o tem obvestijo na telefonsko številko 113.

M.T./PU Celje, foto: pixabay