Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Motel Ribnik v Kozjem kupili domačini s turističnimi ambicijami


Motel Ribnik Kozje, ki je od lanskega oktobra čakal na nov najem ali prodajo, je dobil novega lastnika. Njegove oživitve se bodo, skupaj še z enim partnerjem, lotili domačini Iztok Štus, Sandi Štus in Primož Resnik. Ambicija je, da motel Ribnk postane osrednji turistični subjekt tega dela Kozjanskega tako v lokalnem okolju ter da je zanimiv tudi širše in v tujini.

V podjetju Turistiko d.o.o., ki so ga v ta namen ustanovili konec lanskega oktobra, sta Sandi Štus in Miha Goropevšek iz Vranskega  prevzela 30 odstotni, preostala partnerja pa 20 odstotni lastniški delež. Hotel so odkupili od Kemoplasta iz Šentjurja, ki je gostinsko dejavnost v njem opustil že pred leti, nato pa ga oddajal različnim najemnikom. Zadnji je obupal oktobra lani.

Ideja je ponovno na noge vzpostaviti turistično ponudbo trizvezdičnega motela, ki omogoča prenočitev 24 gostom, ter ga hkrati napolniti z zabavno, kulturno, športno in drugo turistično vsebino,  zanimivo tako za lokalno prebivalstvo kot tuje goste.

Eden od družbenikov, Sandi Štus, je za Kozjansko.info poudaril, da želijo biti s svojo ponudbo cenovno in tudi drugače dostopni vsem, tako gostom iz lokalnega okolja, kot iz Slovenije in tujine. Dodano vrednost bodo dali z vključitvijo lokalnih pridelovalcev hrane in pijače in drugih ponudnikov s področja zelenega trajnostnega turizma, s tem biti zanimiv tudi tujcem iz držav Beneluksa, Nemčije, Avstrije, ki Kozjansko odkrivajo že sedaj, pa tudi turistom iz Balkanskih držav. V celostno ponudbo bodo dodali lokalne znamenitosti kot je grad Podsreda, mlini, trgi, prangerji itd, obenem ponovno zagnali TIC Kozje ter se za gosti ozrli tudi na Bizeljsko in krški bazen.

Spodnji del motela, ki bo ponudil 5 do 10 zaposlitev, je trenutno v prenovi. Kot načrtujejo, bo vrata odprl v mesecu aprilu, ko bodo predstavili tudi spremljajoči kulturni, zabavni in drugi program. Njihova ponudba bo namenjena tudi praznovanju porok, rojstnih dnevov in drugih zabav za zaključene družbe. pritegniti želijo tudi s poletnimi večeri ob ribniku in zabavno ponudbo za otroke.

Brata Štus in Resnik so sicer v lokalnem okolju zelo aktivni. Vsi trije so vsi so vodili Klub Študentov Šmarske regije in Obsotelja, Sandi, aktualni predsednik KŠŠO, je tudi predstavnik Zveze študentskih klubov Slovenije (ŠKIS) za 03 regijo ter prednik lokalnega nogometnega kluba. Poleti organizirajo tudi odmevne otroške tabore v naravi. Sandi Štus je s podporo volivcev kandidiral tudi za kozjanski občinski svet, vendar ni bil izvoljen.

Svojo energijo bodo zdaj usmerili v lasten turistični projekt, ki bo na tem odmaknjenem delu Kozjanskega ljudem od blizu in daleč ponudil novo vsebino.

R. Č. , foto: Primož Resnik