Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčan na čelo slabe banke


Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo do leta 2022, ko bo družba ukinjena, vodil Slatinčan Marko Tišma, sicer nadzornik v Termah Olimia in SIB banki. Z delom na DUTB je začel še isti dan, ko ga je potrdila vlada.

Tišma je bil sicer v svojih mlajših letih tudi igralec Košarkarskega kluba Rogaška Slatina.

Vlada je pred dnevi potrdila novega neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). To mesto je prevzel Slatinčan Marko Tišma, ki sicer sedi tudi v nadzornih svetih Term Olimia in SIB banke.

Tišma je že prevzel funkcijo, ki jo bo opravljal do leta 2022, ko naj bi bila DUTB ukinjena. Kot poroča Dnevnik je Tišmo za direktorja DUTB predlagal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, potem ko se je moral odpovedati Iztoku Gorniku, ki je bil najprej načrtovan za to funkcijo. Gornikovo imenovanje naj bi bilo na vladi ustavljeno zaradi informacij o njegovi povezavi z domnevno spornimi posli v zvezi z NLB pri kreditiranju srbskega podjetja Agroživ.

Tišma se lahko sicer pohvali z zgledno kariero. Bil je direktor Zdravilišča Rogaška, dvakrat direktor časopisa Večer ter direktor sektorja za marketing in korporativno komuniciranje v Novi Kreditni banki Maribor. Letos se je Tišma potegoval tudi za mesto člana uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH), vendar je bil namesto njega imenovan sedanji minister za finance Andrej Bertoncelj. Tišmo je po neuradnih informacijah tudi za mesto v SDH-ju podpiral Počivalšek, ki je do leta 2014 vodil družbo Terme Olimia, ki jo od lani nadzira Tišma, še piše Dnevnik.