Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z vodenjem inkubatorja Vrelec se na lokalno sceno vrača Slatinčan z bogato menedžersko kilometrino


S 1. novembrom je vodenje Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec v Rogaški Slatini od Branke Aralica prevzel znani slatinski menedžer Marko Tišma.

Tišma se tako po daljšem obdobju ponovno vrača v domače okolje. Še v prejšnjem tisočletju je vodil Zdravilišče Rogaška Slatina, kasneje je bil dvakrat direktor časopisa Večer ter direktor sektorja za marketing in korporativno komuniciranje v Novi Kreditni banki Maribor.

Njegov vzpon v državno prvo menedžersko ligo se je začel s političnim vzponom takratnega direktorja Term Olimia, Zdravka Počivalška, ki je v vladi Mira Cerarja decembra 2014 prevzel ministrstvo za gospodarstvo in ostal minister do julija 2022, ko je na oblast prišel Robert Golob, Počivalškova stranka Konkretno, ki je nastala iz SMC-ja, pa je izpadla iz parlamenta.

Počivalšek je Tišmo, ki je bil tudi nadzornik v Termah Olimia, leta 2018 potisnil do mesta neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ljudsko bolj znane kot “slabe banke”. Od tam se je moral posloviti tri leta kasneje, v zameno pa je oktobra 2021 dobil stolček predsednika uprave Istrabenz Turizma d.d. (v 100 % lasti SDH), katerega glavna dejavnost je dejavnost hotelov in podobnih namestitvenih obratov.

Tišma se je iz Iztrabenz Turizma umaknil le nekaj mesecev kasneje, konec marca 2022. Takrat je odprl tudi svoj s.p. za ekonomsko finančno svetovanje in nanj od Istrabenz Turizma, ki je preko Slovenskega državnega holdinga v 100 % državni lasti, prejel še dobrih 31 tisočakov nakazil. Vmes je Tišma zaključil tudi svojo nadzorstveno funkcijo v Termah Olimia.

V “najboljših letih” na 20. mestu lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja

Marko Tišma se je nekaj let uvrščal tudi na našo znamenito lestvico 50 Najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Prvič za leto 2019, ko je z imenovanjem za neizvršnega direktorja DUTB kot novinec skočil kar na 20. mesto. Naslednje leto se je uvrstil celo na 18. mesto, nato pa je sledil zdrs na 48. mesto v letu 2021 in slovo z lestvice leta 2022.

Iz velikih državnih gospodarskih sistemov se zdaj Tišma seli v majhno slatinsko občinsko podjetje Vrelec s štirimi zaposlenimi in dobrimi 240 tisoč evri prihodkov v letu 2022. Izbran je bil na javnem razpisu med tremi kandidati, ki so izpolnjevali pogoje. Razpisna komisija Občine Rogaška Slatina ga je na direktorsko mesto imenovala za obdobje od 1. novembra 2023 do 1. novembra 2027.

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec v Rogaški Slatini ima v svojih enotah PC in MPI sicer prostih še kar nekaj pisarniških pa tudi proizvodnih prostorov.

Pred kratkim je eden od inkubirancev, Luka Drofenik, prejel priznanje za eno od najboljših podjetniških idej: