Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rezultati 2. kroga: V Šmarju največ zaupanja ponovno Čakšu, Občina Rog. Slatina sestave občinskega sveta še ni objavila


Občina Šmarje pri Jelšah je prvič v zgodovini samostojne Slovenije župana dobila v 2. krogu volitev. Skupni kandidat pomladnih strank in lastne liste, Matija Čakš, je tudi v drugo prepričljivo premagal Davida Stupico in z več kot dvotretjinsko podporo nase prevzel odgovornost za vodenje Občine Šmarje pri Jelšah. 

Iz Občine Rogaška Slatina medtem še vedno ni informacij o volitvah v občinski svet.

Matija Čakš je v drugo zbral 2.353 glasov, oziroma 67,34 odstotka. To je 586 glasov več kot v prvem krogu. Tudi David Stupica je popravil svoj rezultat in sicer za 245 glasov – zbral jih je 1.141. Volilna udeležba je bila 41,6 odstotna, približno 10 odstotkov nižja kot v prvem krogu.

Oglejte si izjavo zmagovalca županskih volitev v Šmarju, Matije Čakša:

Matija Čakš je doživel že prvi županski obisk iz sosednje občine; čestitat mu je prišel Podčetrtški župan Peter Misja:

Vir foto: Facebook Petra Misje
Vir foto: Facebook Petra Misje

Za Kozjansko.info je po znanih rezultatih 2. kroga volitev spregovoril tudi poraženec, David Stupica:

“Najprej bi rad  čestital Matiji Čakšu za zmago. Zahvalil bi se vsem, ki so me podpirali in stali ob strani. Ob petih odličnih kandidatih je bil zame že uspeh uvrstitev v drugi krog, kjer sem rezultat iz prvega kroga skoraj podvojil. Z veseljem bom pomagal in sodeloval  tudi v bodoče pri razvoju naše občine. Izzivov je veliko. Želim, da se jih čimveč  uresniči. Vse dobro naši občini.”

David Stupica je že pred dvajseto uro obiskal štab Matije Čakša v vinski kleti in mu čestital za zmago ter mu zaželel uspešno delo na čelu občine.

V Šmarju bodo prihajajoči teden izvedli potrebne formalnosti in prva usklajevanja, konstitutivna seja občinskega sveta pa je predvidena za 12. december.

Občina Rogaška Slatina – volitve v občinski svet

V Občini Rogaška Slatina so volitve za občinski svet ponavljali na volišču pri Zvonimirju Golubu v Spodnjem Negonju, kjer je v prvem krogu prišlo do nekaterih nepravilnosti.

Rezultati volitev v občinski svet še niso znani, saj je Ministrstvo za javno upravo občinski volilni komisiji zaprlo dostop do aplikacije za objavo neuradnih podatkov na spletu.

Javnosti naj bi tako bili znani podatki šele, ko bodo uradni, kar se naj bi zgodilo v torek popoldne.