Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavževanja v naših krajih (foto)


Veseli december je mesec v katerem se po Sloveniji vrstijo praznični dogodki in nas začnejo obiskovati dobri možje.

Prvi izmed njih, Sveti Miklavž, je že opravil svoje poslanstvo. Kot vsako leto se je tudi tokrat ustavil v krajih Kozjanskega in Obsotelja in razveselil velike in male prebivalce naših krajev.

Nekaj utrinkov iz Miklavževanj na Kozjanskem in Obsotelju si poglejte spodaj.

dobrodelni-miklavzev-bazar004Rogaška Slatina: Sveti Miklavž se je v naših krajih prvič ustavil že 1. decembra. V Rogaški Slatini je namreč Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku “Miklavževa druščina” organiziralo že 14. dobrodelni Miklavžev bazar. Že zjutraj je otroke razveselil obisk Miklavža s svojim angelčkom. Opoldne pa se je vsem prisotnim pridružila skupina »Jeannette« skupaj s katero so na bazarju zbirali sredstva za pomoči potrebne posameznike, družine in predvsem otroke.

Ta dan se je lahko torej vsak izmed prisotnih tudi sam prelevil v Svetega Miklavža.

drustvo-prijateljev-mladine-bistrica-ob-sotli-in-zupnija-sveti-peterBistrica ob Sotli: 5. decembra sta Društvo prijateljev mladine Bistrica ob Sotli in Župnija Sveti Peter pod Svetimi gorami za otroke pripravila Miklavžev pohod. Ti so se z lučkami in baklami odpravili na krajši pohod do cerkve Svetega Petra, kjer so si ogledali igrico Kako je Miklavžu zamrznilo srce, nato pa jih je s svojim obiskom razveselil sam Sveti Miklavž, ki jim je ob dobrih željah razdelil darila.

Na koncu so se otroci še posladkali z že tradicionalnimi »banankoti« in pogreli ob toplem čaju.

zd-smarje-2ZD Šmarje pri Jelšah: 8. decembra je Sveti Miklavž obiskal tudi ZD Šmarje pri Jelšah in obdaril otroke zaposlenih v zdravstvenem domu. Ker je Sveti Miklavž zaradi obilice dela nekoliko zamujal je prisotne najprej pozdravila direktorica ZD Jasna Žerak, nato pa je pravljičarka gospa Gusta Grobin povedala pravljico O velikem strašnem volku. Nato jim je gledališka skupina vrtca Rogaška Slatina zaigrala predstavo z naslovom Praznični čas tečnega jazbeca. Ob koncu predstave je sledilo klicanje Svetega Miklavža, kateremu se je zelo mudilo. Skoraj je izgubil kapo in svojo palico. Na srečo je imel s seboj skrbne angelčke, ki so mu pomagali iz zagate. Prav tako so mu angelčki pomagali deliti darila in bonbone, najmanjša angelčka pa sta igrala na citre. Otroci so bili nasmejani in njihove oči so se iskrile od pričakovanja.

remiklavevanjevirtanj005Virštanj: 9. decembra se je Sveti Miklavž mudil tudi v Virštanju. Obiskal je 82 otrok članov TKD Virštanj in otrok iz KS Virštanj. Otroci so najprej uživali v igri Tisoč želja in en sam zvezdni utrinek v izvedbi Pravljičarne iz Slovenskih Konjic, nato pa je sledila obdaritev otrok.

Glavna sponzorja prireditve, ki sta jo organizirala TKD Virštanj in KS Virštanj sta bila podjetje Jager in podjetnik Franci Grobelšek.

 

polje-ob-sotli1002

Polje ob Sotli: Prav tako 9. decembra se je Sveti Miklavž ustavil tudi v Polju ob Sotli. Tam sta farni praznik Miklavževanje in Miklavžev sejem tudi letos organizirala Župnija Polje ob Sotli in KS Polje ob Sotli. Najprej je v cerkvi Sv. Miklavža potekala maša, po sveti maši pa je bila za najmlajše pripravljena igra in obdaritev. Očitno pa lani niso bili pridni le otroci ampak vsi prebivalci Polja ob Sotli. Sveti Miklavž je imel namreč za prav vsakega pripravljeno manjše presenečenje.

Po končanem obdarovanju so se obiskovalci udeležili Miklavževega sejma z druženjem in pogostitvijo.