Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sem Matija Čakš in tako si predstavljam biti vaš župan

Spoštovane soobčanke, soobčani, volivke in volivci,

matija-caks-zupanZahvaljujem se vsem, ki ste v prvem krogu odšli na volišče in me postavili na prvo mesto. Volilna udeležba v naši občini je dokaz, da so ljudje pripravljeni in si želijo nove generacije.

V nedeljo se bomo ponovno podali na volišča in dokončno izbrali, koga si želimo na čelu naše občine v teh lepih domačih krajih. Minuli tedni so bili zame naporni, a hkrati prijetni, bogati, izjemni. Prijetni, ker sem ob srečanjih z vami po krajevnih skupnostih naletel na toliko odprtosti, prijaznosti in optimizma; bogati, ker sem pil vaše izkustvo in ljubezen do domače zemlje; izjemni, ker sem začutil ves potencial, ki ga nosite v sebi. Res je, v občini Šmarje pri Jelšah imamo krasno naravo in edinstveno kulturno dediščino. A naš največji potencial smo ljudje, ki tukaj živimo: delovni, pošteni, zavezani vrednotam naših prednikov, ki so nam to lepo deželo prepustili v skrb in varstvo.

Temu izjemnemu človeškemu potencialu želim s svojo mladostno energijo dati nov, pozitiven zagon. Ga povezati in združiti v skupno dobrobit naših krajev, naše občine Šmarje pri Jelšah.

Vrednote, na katerih stojim

Ne bom še enkrat našteval projektov, ki jih nameravam uresničiti. O tem je bilo v minulih tednih povedanega dovolj. Izpostaviti pa želim, na katere vrednote se bom pri tem oprl. To so vrednote, ki sem jih prejel od svojih staršev in jih želim s seboj ponesti tudi v lokalno politiko, v vodenje Občine Šmarje pri Jelšah.

Največji potencial smo ljudje, ki tukaj živimo. In temu potencialu želim s svojo mladostno energijo dati nov, pozitiven zagon. Ga povezati in združiti v skupno dobrobit naših krajev, naše občine Šmarje pri Jelšah.

Morda se te vrednote ne prilegajo kalupom političnega delovanja, kot ga poznamo. Ne vključujejo zakulisnih političnih spletkarjenj, trgovanj za funkcije in stolčke, sklepanja nenačelnih kompromisov, ki navidezno obljubljajo lažjo pot do uspeha v politiki.

Na pogled težjo, bolj idealistično pot sem izbral skupaj z odločitvijo, da se podam v župansko kandidaturo. Navsezadnje mi je ta pot dobro poznana. Uhodil sem jo skozi lastne življenjske izkušnje. Zadovoljen in ponosen sem, kam me je pripeljala. To je pot pokončnosti, načelnosti, samostojnosti, vztrajnosti, odkritih odnosov, jasne besede, predvsem pa trdega in poštenega dela, ki temelji na vzajemnem spoštovanju. Ljudje, ki so me pri kandidaturi podprli, so moje takšno stališče sprejeli kot edino logično in samoumevno. Za to sem jim hvaležen in to cenim.

Vesel sem, da ste s svojim glasovanjem v 1. krogu takšno pot podprli tudi vi. Razumem ga kot veliko zaupnico novi generaciji. V občinski svet ste izvolili tri svetnike liste Naša občina Šmarje in tudi sicer mnoge nove ljudi, neobremenjene s spletkarjenji in razprtijami, zaradi katerih smo občani Šmarja zardevali v minulem mandatu. Obenem ste izvolili večino, ki me je podprla za župana občine Šmarje pri Jelšah, kar mi omogoča učinkovito delovanje v korist občanov. Z vsem tem ste pokazali, da si za vašo občino želite novega začetka. Vabim vas, da to dokončno potrdite tudi v nedeljo, z glasovanjem zame v 2. krogu lokalnih volitev.

Več kot služba …

ff-wwBiti župan zame pomeni poslanstvo. Poslanstvo služiti ljudem, občankam in občanom, sokrajankam in sokrajanom. Če me boste v nedeljo izvolili za vašega župana, obljubljam, da bom to poslanstvo opravljal strokovno,  zavzeto, predano, pošteno in profesionalno.

Spoštovane soobčanke in soobčani, tako si predstavljam biti vaš župan. Verjamem, da so moje vrednote tudi vaše vrednote. Zato vas vabim, da se v nedeljo ponovno podate na volišča in obkrožite številko 1. Čas je za novo generacijo!

Matija Čakš, izvoljeni občinski svetnik na listi Naša Občina Šmarje in vaš kandidat za župana

*Naročena objava, naročnik je lista Naša občina Šmarje