Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev obnovljene ceste Sladka Gora – Dolga Gora: olajšan dostop do kmetijskih in turističnih območij


V sredo, 22. maja 2024, je potekala slavnostna otvoritev obnovljene ceste med Sladko Goro in Dolgo Goro. Ta pomemben infrastrukturni projekt, katerega vrednost znaša milijon evrov, je bil dolgo pričakovan in je rezultat večletnih prizadevanj krajanov in lokalnih oblasti.

Obnova je bila financirana s pomočjo ugodnega kredita sklada Ribnica in je vključevala širitev ceste, izboljšanje odvodnjavanja ter druge pomembne izboljšave.

Zaključena je obnova 1.760 metrov dolgega odseka lokalne ceste med Sladko Goro in Dolgo Goro. Vsa predvidena dela so bila v petih mesecih izvedena s strani podjetnika Marjana Sajka iz Šmarja pri Jelšah. Po obnovi je cesta od Sladke Gore do katastrske meje z občino Šentjur široka pet metrov. Cesta poteka skozi gričevnat teren in se na več mestih stika z vinogradi ter strmejšimi pobočji, zaradi česar so brežine zaščitene s kamnitimi betonskimi zložbami.

Pomen obnove za lokalno skupnost

Obnova ceste Sladka Gora – Dolga Gora predstavlja pomembno izboljšavo za lokalno infrastrukturo in kakovost življenja prebivalcev. Nova cesta ne le izboljšuje prometno povezanost med kraji, temveč tudi prispeva k večji varnosti in udobju vožnje. Poleg tega bo izboljšana infrastruktura olajšala dostop do kmetijskih in turističnih območij, kar bo spodbudilo lokalni razvoj.

Nagovor župana občine Šmarje pri Jelšah

Župan Občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš (Foto: Laura Plevnik)

Župan občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, je v svojem govoru izpostavil sodelovanje med različnimi deležniki, ki je omogočilo uspešno izvedbo projekta. “Da je projekt takšen kot je, se zahvaljujem svoji občinski ekipi, predvsem oddelku za investicije, gospe Aniti Rajh, ki je bdela nad tem projektom. Na terenu, našemu glavnemu terenskemu mojstru, Bojanu Žaberlu, ki je povezoval teren in delo v pisarni, koordiniral vse sestanke in nadzore,” je povedal Čakš.

Župan je pohvalil tudi Marjana Sajka za njegovo delo in prispevek k uspešni izvedbi projekta.

Otvoritev obnovljene ceste je za prebivalce Sladke Gore in Dolge Gore pomemben mejnik, ki bo prispeval k izboljšanju življenja v teh krajih in spodbujal nadaljnji razvoj lokalne skupnosti. Vsem, ki so sodelovali pri projektu, gre velika zahvala za njihov trud in prizadevanja, ki so omogočila uspešno realizacijo te pomembne investicije.

Zahvale predsednika krajevne skupnosti

Gorazd Močnik, predsednik Krajevne skupnosti Sladka Gora (Foto: Laura Plevnik)
Gorazd Močnik, predsednik Krajevne skupnosti Sladka Gora (Foto: Laura Plevnik)


Gorazd Močnik
, predsednik Krajevne skupnosti Sladka Gora, je v svojem govoru poudaril pomembnost projekta za lokalno skupnost: “Po dolgih letih prizadevanj smo tudi na Sladki Gori dočakali prepotrebno obnovo ceste proti Dolgi Gori. Za to se posebej zahvaljujem gospodu Bojanu Žabrlu in gospe Aniti Rajh, da sta pripravila dokumente skupaj s projektanti do te mere, da je lahko gospod župan sprejel stvari naprej do občinskega sveta, ki je potem projekt tudi potrdil in realiziral,” je dejal Močnik.

Posebej se je zahvalil tudi krajanom ob trasi ceste, ki so odstopili potrebna zemljišča za razširitve in odvodnjavanje, ter izvajalcu Marjanu Sajku in njegovim sodelavcem, ki so cestno obnovo uspešno in hitro izvedli.

Projekt je tudi primer uspešnega sodelovanja med lokalnimi oblastmi, krajevno skupnostjo in izvajalci, kar je ključno za uspešno izvedbo takšnih infrastrukturnih projektov.

Vabljeni še k ogledu fotogalerije: