Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini razdelili 120 kresničk in odsevnih trakov


Minuli teden so policisti Policijske postaje Rogaška Slatina skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Rogaška Slatina ter člani ZŠAM izvedli preventivno akcijo namenjeno izboljšanju varnosti pešcev.

Na območju policijskega okoliša Rogaška Slatina so policisti naključnim pešcem delili kresničke. Prav tako so kresničke podelili vsem ki so odhajali od večerne maše. V teh primerih gre v večini za starejše ljudi, ki se ponavadi oblačijo v temna oblačila. Ker praviloma ne nosijo odsevnih teles, so slabše vidni v prometu in posledično bolj ogroženi. V akciji je bilo razdeljenih 120 kresničk in odsevnih trakov.

Policisti še posebej sedaj v jesenskem in prihajajočem zimskem času opozarjajo vse voznike, da so pozorni na morebitne pešce in kolesarje v prometu. V tem času je zaradi megle in mokrega cestišča namreč njihova vidnost veliko slabša ter posledično bolj ogrožena tudi njihova varnost.

Opozorilo pa velja tudi za pešce, ki lahko z dodatno previdnostjo pri hoji ob cestišču oz. prečkanju ceste v večini primerov vplivajo na svojo varnost in preprečijo morebitne nesreče. BODI VIDEN – BODI PREVIDEN.