Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek najlepši in najbolj gostoljuben zdraviliški kraj 2018, najlepše vaško jedro ima Zagorje


Turistična zveza Slovenije vsako leto izvede projekt imenovan Moja dežela – lepa in gostoljubna v sklopu katerega izberejo najlepše in najgostoljubnejše slovenske kraje, mesta in turistične destinacije.

Prestižno priznanje za najlepši in najbolj gostoljuben zdraviliški kraj je letos prejel Podčetrtek. Tretje mesto med glampi je prav tako šlo v Podčetrtek, zasedel ga je Glamping Olimia Adria village.

Zagorje v občini Kozje pa je prejelo priznanje za najlepše vaško jedro.

podcetrtek-kriziscePodčetrtek je zmago prisodila tako komisija, kot tudi glasovalcev preko spleta. Pri Podčetrtku, tudi prejemniku zlatega znaka Slovenija Green in priznanja za najbolj zeleno trajnostno naravnano občino v Evropi, je komisija izpostavila neprisiljeno prijaznost domačinov v komunikaciji s turisti, v celoti čist in urejen kraj, ocvetličena krožišča, številne lesene mostove, urejene zelenice z mladimi drevesi, sodobno urejen TIC, itd., turistično srce kraja pa je zdraviliško središče s termalno vodo. Poleg tega so opažene tudi prireditve razporejene skozi celo leto, turistično ponudbo dopolnjujejo kolesarske in vinske poti ter okušanje kulinaričnih posebnosti.

Komisija je izpostavila tudi odlično sodelovanje različnih deležnikov v turizmu pri čemer izstopa predvsem povezanost z Minoritskim samostanom. Opažena je tudi močna ekološka ozaveščenost in skrb za trajnostne produkte, ki predstavljajo tudi korist za lokalno skupnost. Zdi se, da je župan Peter Misja, kot glavni motivator in promotor turizma, domačine že dodobra okužil s tem, da je turizem lahko tudi odlična turistična priložnost.

Za najlepše vaško jedro je bilo izbrano Zagorje, ki leži na vznožju Bohorja in ob robu Kozjanskega parka. Zagorju, ki mu daje poudarek mogočna znamenita romarska cerkev Marijinega imena (je tudi spomenik državnega pomena), ni bil v zadnjem času deležna celovite obnove infrastrukture, je pa lepo vzdrževana z ohranjenimi posameznimi zgodovinskimi stavbami, ki še čakajo vsebino in obnovo, z lepimi razgledi s cerkvene ploščadi na okolico ter prijaznimi in gostoljubnimi prebivalci.

Kako je komisija ocenila Podčetrtek si lahko ogledate TUKAJ

Kako je komisija ocenila vas Zagorje si lahko ogledate TUKAJ

podcetrtek-samostanTuristična zveza Slovenije sicer že 27. leto zapored izvaja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018, katerega častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor.

Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju.

nominiranci-2018
Vsi finalisti 2018