Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Last minute” županske kandidature: presenečenje v Rogatcu, opogumljena v Rog. Slatini, peta kandidata v Šmarju in Šentjurju, Šiškovi v Kozjem, Misja v Bistrici ob Sotli


politiki-volitveVčeraj se je iztekel rok za oddajo kandidatur za župane občin (lokalne volitve 2018). V osmih občinah Kozjanskega in Obsotelja je bila večina kandidatov znanih že prej, je pa v zadnjih minutah bilo vloženih nekaj, tudi presenetljivih, dodatnih kandidatur.

Zbir vseh kandidatur po občinah Kozjanskega in Obsotelja.

Še največje presenečenje se je zgodilo v Rogatcu, kjer se je v boj, poleg že prej znanih kandidatov, aktualnega župana Martina Mikoliča, Viktorja Božaka (SDS) in Brigite Vodušek (SD), podal tudi ravnatelj OŠ Rogatec Viljem Prevolšek, ki je bil v preteklih mesecih deležen mnogih očitkov glede vodenja šole. Predlagatelj Prevolška je Martin Korez (občinski svetnik) in skupina volivcev. Pri tem je zanimivo, da je Prevolškov predlagatelj soimenjak hišnika, ki je bil odpuščen iz OŠ Rogatec. Tudi zgodba hišnika Martina Koreza je bila v času “afere OŠ Rogatec” zelo aktualna tema.

Še do enega manjšega presenečenja je prišlo v Kozjem, kjer je kandidaturo dan pred iztekom roka vložila tudi Anica Bidar. Kandidirala bo na listi Šiškovega gibanja Zedinjena Slovenija. Pri tem je zanimivo dejstvo, da se je razglasitev Šiškove Dežele Štajerske zgodila ravno v občini Kozje. Strankarski šef Andrej Šiško je zaradi organiziranja Štajerske varde medtem še vedno v priporu

Nov kandidat se je pojavil tudi v Šentjurju. Štirim že prej znanim kandidatom se je pridružil še Vincenc Frece, ki kandidira s podporo stranke SD. Peti kandidat v občini Šmarje pri Jelšah je dokončno postal tudi v Zibiki živeči Marko Ketiš.

Tudi v Bistrici ob Sotli je aktualni župan Franjo Debelak v zadnjem trenutku dobil protikandidatko. To je Petra Misja Zorko, katere predlagatelji so Metoda Rainer in skupina volivcev.

SODELUJTE V ANKETI O KVALITETI ŽIVLJENJA V VAŠI OBČINI:
18. novembra letos boste imeli novo priložnost, da izvolite ljudi na čelo vaše občine. Zato na Kozjansko.info to vabimo prav vse občane osmih občin Kozjanskega in Obsotelja, da v naši anonimni anketi izrazite (ne)zadovoljstvo nad razvojem in kvaliteto življenja v vaši občini.

Anketo, ki vam ne bo vzela več kot 3 minute časa, lahko izpolnite tukaj:

Create your own user feedback survey

Rezultate ankete bomo na Kozjansko.info predstavili v kratkem

B. S., R. Č.