Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdravi, aktivni, čili Šmarčani: mobilni ljudje, srečnejši ljudje (foto, video)


Ste ta teden že uporabili kakšno drugo prevozno sredstvo kakor svojega jeklenega konjička? Kolo, avtobus, morda vlak? V Evropskem tednu mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«, sodeluje kar nekaj slovenskih občin, med drugimi tudi občina Šmarje pri Jelšah.

S tednom mobilnosti so v Šmarju opozorili na več dejavnikov, z dogodkom Zdravi, aktivni, čili Šmarčani, ki poteka pod okriljem občine in zavoda TŠM pa so želeli obvestiti predvsem o pomembnosti gibanja.

Tako so se že drugo leto zapored na stojnicah predstavila različna športna društva, ki so obiskovalce informirala in pozvala k njihovi izbiri.

Od plesnega kluba, tenisa, planinarjenja, šaha, balinanja, nogometa in košarke do karateja, obiskovalcem so predstavili tudi uporabo električnih skirojev.

zacsmarcani1Zdravstveni dom Šmarje je tudi letos prikazoval postopek oživljanja, ki pride še kako prav, kadar se znajdemo v krizni situaciji.

Za glasbeno spremljavo je poskrbel lokalni Buchko band, program pa je povezoval Tomaž Pančur.

Dokazano je, da so mobilni ljudje (ljudje v gibanju) srečnejši ljudje – z uporabo koles, javnega prevoza ali souporabo avtomobilov lahko skupaj zmanjšujemo ogljični odtis ne le en teden v letu, temveč skozi vso leto in na ta način naredimo nekaj tudi zase.

Utrinke z dogodka ujemite v spodnjem posnetku:

Fotogalerija:

Tina Fajs