Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evropski teden mobilnosti v Šentjurju povezal mlade in malo starejše


Od 16. do 22. septembra je potekal Evropski teden mobilnosti, kateremu se že več let pridružujejo mnoge slovenske ustanove in društva. Na to temo se je pestro dogajanje odvilo tudi v občini Šentjur.

V akcijo se je aktivno vključila občina Šentjur, kjer so na to temo skozi teden priredili mnogo dogodkov. Teden mobilnosti se je tam aktivno začel že v soboto, 16. septembra, ko je Športno umetniško društvo Rifnik organiziralo kolesarjenje vseh generacij. Nič manj aktivni niso bili v Slivnici pri Celju dan kasneje, ko je tamkajšnje planinsko društvo organiziralo pohod okoli Slivniškega jezera.

Pohod okoli Slivniškega jezera; vir foto: FB/PD Slivnica pri Celju

Pestro dogajanje se je nadaljevalo z mnogimi aktivnostmi v naslednjih dneh. Center dogajanja sta bila ploščad in parkirišče pri občinski stavbi v Šentjurju. Tam so se predstavila razna društva in ustanove ter za obiskovalce vseh starosti pripravila raznoliko dogajanje, kot je ples, rekreacija, ogledi filmov, ter mnogo več. Kot so zapisali na občini, je odziv na dogajanje, s katerim dolgoročno prispevajo k trajnostnemu prometnemu in siceršnjemu razvoju občine, iz leta v leto boljši.

Dogajanje pred občinsko stavbo; vir foto: FB/Občina Šentjur

V okviru dogajanja se je predstavila tudi Ljudska univerza Šentjur:

Ponudbo je obogatil Mladinski center Šentjur, ki je za vse pripravil anketo z nagradami:

Več utrinkov: