Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Papež Frančišek sprejel odpoved službi celjskega škofa Lipovška


Papež Frančišek je danes sprejel odpoved službi celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Z današnjim dnem je tako škofovski sedež v Celju izpraznjen, Lipovšek pa bo dobil naziv upokojeni celjski škof. Za čas izpraznjenega sedeža bo škofijo vodil škofijski upravitelj, ki naj bi bil imenovan v roku tedna dni.

Kot smo že pisali, je celjski škof Stanislav Lipovšek odstop papežu ponudil konec julija, zaradi dopolnjenih 75 let starosti. Gre za standardni postopek škofov, ki dopolnijo to starost. Le nekaj tednov pred ponujenim odstopom je praznoval 50 let duhovništva ter obletnici v čast daroval zlato mašo v svojem rojstnem Vojniku.

Škof Stanislav Lipovšek je v Celju škofoval od leta 2010. V Celje je prišel kot drugi škof ordinarij. Prvi celjski škof je bil upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres, ki je v Celju škofoval od leta 2006, ko je bila ustanovljena celjska škofija. Prej je bil Lipovšek dolgo v Mariboru, kjer je opravljal delo stolnega župnika in kanonika. Bil je tudi eden izmed glavnih organizatorjev obeh obiskov papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji.

foto: Družina