Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister Gašperšič na predzadnji dan mandata obiskal Podčetrtek


Predzadnji dan svojega ministrskega mandata si je minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič, ponovno vzel čas za obisk Kozjanskega in Obsotelja, natančneje, infrastrukturno zelo aktivnega župana občine Podčetrtek Petra Misjo.

Ogledala sta si projekte, ki so bili končani v preteklem mandatu in projekte, ki na območju občine Podčetrtek še potekajo.

Predzadnji dan svojega ministrovanja je občino Podčetrtek oz. župana Petra Misjo obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič z delegacijo Direkcije RS za ceste. Minister Gašperšič in župan Misja sta si ogledala veliko zaključenih projektov na območju občine Podčetrtek, med drugim tudi cesto proti Bistrici ob Sotli ter lani izvedena dela na plazu Sela na cesti Golobinjek-Virštajn.

Poleg zaključenih, pa sta si ogledala tudi tekoče projekte. Denimo potek del na cestni infrastrukturi v občini Podčetrtek, potek izgradnje pločnika v Sodni vasi ter potek izgradnje kolesarske steze Imeno – Golobinjek.

Srečanje sta minister in župan zaključila v Hotelu Sotelia. Bila sta si enotna, da je bilo sodelovanje med Občino Podčetrtek in Ministrstvom za infrastrukturo skozi vsa leta preteklega mandata odlično, kar nenazadnje potrjuje tudi to, da si je minister Gašperšič za enega zadnjih delovnih obiskov izbral prav Podčetrtek.

V Podčetrtek tudi srečanje predstavnikov Hrvaške in Slovenije, ki so govorili o projektu Vonarje

Istega dne so se v Podčetrtku srečali tudi predstavniki Slovenije in Hrvaške. Namen srečanja Tomaža Prohinarja, direktorja slovenske direkcije za vode, Zorana Đurkovića, direktorja Hrvatskih vod in Petra Misje, župana Podčetrtka, je bil nadaljevanje prizadevanj za ponovno ojezeritev Vonarskega jezera, prvi korak h čemu je obnovitev pregrade na reki Sotli.

Projekt bo poleg večje poplavne varnosti pomenil tudi razširitev turistične ponudbe. Zdaj za prvo fazo v vrednosti 1,7 milijona evrov poteka izbor izvajalca del, ki naj bi bila končana do maja prihodnje leto. Ojezeritev Vonarij pa lahko po Misjevih besedah pričakujemo v letu 2020.

O projektu Vonarsko jezero si lahko več preberete v spodnjih prispevkih:

Podpisali dogovor o podpori projektu Vonarsko jezero (video)

Projekt Vonarsko jezero, 1. faza: začenjajo z rekonstrukcijo pregrade Vonarje

foto: Facebook