Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprtje telovadnice na Svetem Štefanu (foto, video)


Včeraj popoldne je na Svetem Štefanu potekalo odprtje telovadnice ob podružnični osnovni šoli Sveti Štefan. Gre za pomembno pridobitev, s katero je šmarska občina tudi na Svetem Štefanu poskrbela za boljše razmere za šport.

Dogajanje se je začelo s prihodom otrok, ki so prvi pospremili odprtje telovadnice na Svetem Štefanu. Prve besede pa so pripadle Mitji Šketu, ravnatelju osnovne šole Šmarje pri Jelšah, ki je pozdravil najnovejšo pridobitev, predvsem iz vidika zdravega življenja.

“Ob nepravilni in pretirani uporabi informacijske tehnologije se pri učencih pojavljajo prekomerna telesna teža in težave s koordinacijo. Da pa izobraževanje lahko poteka, je pomembno varno, spodbudno učno okolje v ustreznih prostorih,” je povedal Šket. Nova telovadnica bo takšno okolje ponudila triindvajsetim osnovnošolskim in triintridesetim predšolskim otrokom.

Njegov nagovor si lahko v celoti ogledate v spodnjem video posnetku.

Novo telovadnico, v katero je investirala šmarska občina, je s ponosom predstavil tudi Stanislav Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah, ki je povedal več o ozadju nastanka telovadnice. Investicija, vredna 587.799,26 evrov, obsega 378,84 m², od tega bo športnih površin 240,20 m². Telovadnica pri POŠ Sveti Štefan bo omogočala izvajanje športne vzgoje učencev in otrok, vključenih v tamkajšnja dva dislocirana oddelka vrtca.

Za pester športno-kulturni program so poskrbeli otroci, ki obiskujejo POŠ Sveti Štefan.
Za pester športno-kulturni program so poskrbeli otroci, ki obiskujejo POŠ Sveti Štefan.

Obenem bo v telovadnici mogoče izvajati rekreacijo za krajane, društvom in klubom pa bo nudila prostorske možnosti za izvajanje njihovih programov dela. V telovadnici bo mogoče organizirati tudi množične športno-rekreativne in druge prireditve.

Nova telovadnica je že ob odprtju pokala po šivih, slavnostnega dogodka pa sta se med drugim udeležila tudi župan Rogaške Slatine Branko Kidrič in županja Kozjega Milenca Krajnc. Dogodek je minil ob toplih besedah in pestrem kulturnem programu, za katerega so poskrbeli najmlajši.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije z odprja telovadnice.

sok-odklop-klik