Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

85 km kozjansko-obsoteljske etape DPS kronal krog s ciljem v Rogaški Slatini (foto, video) (dopolnjeno)


Druga etapa letošnje Dirke po Slovenije je dodobra zaznamovala utrip v naših krajih. Od starta v Mariboru je kar 85 kilometrov od skupno 153 vodilo po našem območju.

V mnogih krajih so se na kolesarsko karavano odlično pripravili. K skupnemu vtisu je prispevala tudi obnovljena cesta infrastruktura, npr. preko Halarjevega brega.

Zelo izvirni so bili na Grobelnem, kjer so preko vsega igrišča naredili velikanski napis svojega kraja s kolesarsko silhueto.

dirka_po_sloveniji_2018_kombi1

S pomočjo helikopterskih posnetkov je bilo vse skupaj dobro vidno, prav tako pa so bile vidne tudi lepote naših krajev, ki ponekod premorejo precej kolesarskih stez, ki so pomemben adut pri zdravem življenjskem slogu in turizmu.

Zadnja leta je Rogaška Slatina start ene od etap DPS, tokrat pa je mestu vrelcev pripadel tudi cilj, kar je po hierarhični lestvici seveda še pomembneje. Do mesta so se kolesarji prebili ob Sotli ob načrtovani hidroakumulaciji, ki nosi delovno ime Vonarsko jezero.

Po 10 kilometrih vožnje so prispeli v mesto, kjer so naredili še 13-kilometrski krog. Na različnih mestih se je zbralo lepo število gledalcev, ki so pripravili tudi navijaško vzdušje. Ciljna ravnina je bila na območju med I. osnovno šolo in železniško postajo, kjer je novinar Radia Slovenije, Dare Rupar, dokazal svoje mojstrstvo s poznavanjem praktično vseh možnih podatkov. Prav tako je bilo težko najti minuti, ko ne bi našteval kakšnega od številnih podatkov, zato je nekoliko motena tudi izjava s slatinskim županom mag. Brankom Kidričem, ki je sicer žarel od ponosa.

V izenačenem ciljnem sprintu je bil najboljši Nizozemec z angleškim imenom, Dylan Groenewegen, ki si ji prislužil tudi poljub mičnih hostes. Zmagal je s časom 3:35:43, kar je bil tudi čas prvih 142 kolesarjev od 150, kolikor jih je prispelo v cilj. V tistem trenutku je v zrak poletelo tudi približno toliko zelenih balonov. Nagrade je kot najbolj vidno ime podeljevala domačinka mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

dirka_po_sloveniji_2018_kombi2

Kar precej časa je bil v ospredju član novomeške ekipe Adria Mobil, Gašper Katrašnik, ki je dobil dva leteča cilja. 11 kilometrov prec ciljem je njega in Vojtecha Hačeckyga glavnina ujela in pogoltnila v jedro.

Dodajmo, da se letos kot eden vidnejših pokroviteljev pojavlja podjetje Tajfun, katerega direktor Iztok Špan je bil prisoten na ciljnem prostoru.

Prav tako je kolesarska karavana šla mimo Planine pri Sevnici v smeri Šentvida pri Planini, na tem delu pa je bilo cestišče verjetno še najslabše od vse trase, kar so omenili tudi v televizijskem prenosu.

Jutrišnja etapa bo štartala v Slovenskih Konjicah in bo okoli poldneva prečila tudi naše območje (Proseniško 12:00, Goričica 12:04, Šentjur 12:08). Njen cilj bo na celjskem starem gradu.

 

Ciljni šprint v Rogaški Slatini iz zraka:

V Šmarju so menili, da je kolesarje treba zadimiti z navijaškimi baklami …

 

Video povzetek celotne današnje etape (ob in na progi):

 

In še vrhunci današnje etape:

 

bR