Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmalu z izposojenim kolesom na vožnjo med Podčetrtkom in Rogaško Slatino


Občini Podčetrtek in Rogaška Slatina bosta v skupnem projektu, za katerega sta prejeli tudi evropska sredstva, vzpostavili avtomatiziran kolesarski sistem za samopostrežno izposojo koles, ki bo omogočal vožnjo s kolesom med Podčetrtkom in Rogaško Slatino.

Projekt se sklada s turistično usmeritvijo obeh občin, ki sta v zadnjem času dobili tudi nekaj prestižnih turističnih priznanj. Občina Podčetrtek je bila tako nedavno proglašena za najbolj zeleno trajnostno naravnano občino v Evropi, Rogaška Slatina pa je postala nosilka zlatega znaka Slovenia Green Gold.

Občini Podčetrtek in Rogaška Slatina sta z razpisom začeli iskati najugodnejšega ponudnika za vzpostavitev avtomatiziranega kolesarskega sistema za samopostrežno izposojo koles v občinah Podčetrtek in Rogaška Slatina. Gre za skupen projekt obeh občin, ki bosta vzpostavili medobčinsko povezan sistem za samopostrežno izposojo koles. To pomeni, da bo mogoče kolo vzeti v Podčetrtku in ga vrniti v Rogaški Slatini, in obratno.

Sistem bo deloval po principu izposoje koles in vračila koles uporabnikov na katerokoli od razpoložljivih postaj v sistemu in bo omogočal javni dostop do koles po načelu samopostrežbe.

V načrtu je, da bo na voljo šest postaj za izposojo koles z vso pripadajočo opremo. Tri postaje bodo postavljene v Podčetrtku, tri pa v Rogaški Slatini (slika lokacij spodaj).

Vsaka postaja bo imela najmanj deset mest priklopa koles. Na vseh postajah pa bo skupaj na voljo 42 koles, torej sedem na vsaki postaji. Sistem naj bi bil vzpostavljen še letos, predvidoma do sredine julija.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja je za Kozjansko.info povedal:

“Gre za projekt, ki smo ga dobili skupaj z občino Rogaška Slatina in s katerim planiramo, da bomo imeli v vsaki občini po tri izposojevalnice koles na različnih lokacijah. Zamišljeno je tako, da lahko uporabnik vzame kolo v Podčetrtku, se pelje v Rogaško Slatino, ter kolo pusti tam – in obratno. Na voljo bo telefonska aplikacija, ki bo omogočala odvzem in vračilo kolesa.”

Kot je poudaril župan Misja z razpisom iščejo izvajalca, ki bo predstavil najboljšo ponudbo (idejo) in bo lahko nudil celotno storitev izposoje koles. Na koncu bodo izbrali najugodnejšega ponudnika. Poudaril je še, da glede cene izposoje kolesa načrtujejo, da bo minimalna, vendar je sedaj še nemogoče točno vedeti kakšna ta bo.

“Mislimo da bomo v bodočnosti naredili še nekaj takšnih postaj za izposojo koles. Trenutni projekt predstavlja začetni primer za katerega smo dobili tudi evropska sredstva.” je zaključil župan Podčetrtka Peter Misja.

Spodaj si lahko pogledate načrtovane lokacije postaj za izposojo koles:

lokacije-kolesa-pc-rs1

koncert-tanja-zagar-klik