Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi Rogaška Slatina odslej zlata zelena destinacija, Šentjur pa srebrna


Do sedaj sta bili nosilki zlatega znaka Slovenia Green Gold le dve slovenski destinaciji, Podčetrtek in Ljubljana. Tema dvema so se sedaj pridružile še tri slovenske destinacije, Rogaška Slatina, Bled in Komen.

Slovenska turistična organizacija je srebrni znak Slovenia Green Silver podelila tudi Šentjurju.

Pred dnevi smo poročali o prestižni nagradi, ki jo je na največjem in najpomembnejšem svetovnem turistinem sejmu, ITB Berlin, prejel Podčetrtek. Prejel je zlato priznanje za najbolj trajnostno destinacijo v Evropi in hkrati postal ena od šestih najboljših trajnostnih destinacij na svetu. Podčetrtek je nagrado prejel skupaj z Ljubljano, s katero sta bili do sedaj edini slovenski destinaciji, ki sta se lahko pohvalili z znakom Slovenia Green Destination Gold (Zlata zelena destinacija).

Slovenska turistična organizacija (STO) pa je včeraj v shemo Slovenia Green vključila dodatnih 14 slovenskih destinacij. Od teh so tri destinacije postale nosilke zlatega znaka Slovenia Green Gold, med katerimi je tudi Rogaška Slatina. Ostali dve destinaciji, ki sta prav tako dobili zlati znak sta Bled in Komen. Ljubljana in Podčetrtk, ki sta zlati znak pridobila leta 2015 oz. 2017, tako nista več edina slovenska nosilca zlatega znaka Slovenia Green Gold.

Poleg tega je STO imenovala tudi destinacije, ki bodo odslej nosilke srebrnega znaka, Slovenia Green Silver. Med temi pa je sedaj tudi Šentjur, ki je nedavno postal član združenja zgodovinskih mest.

Poleg Šentjurja so se s srebrom okitili še Novo mesto, Bohinj, Škofja Loka, Sevnica, Šmarješke Toplice, Koper ter Hrpelje-Kozina. Skupno je srebrnih destinacij sedaj 22.

Bronasti znak, Slovenia Green Bronze, pa so prejeli Litija in Šmartno ob Litiji, Sežana ter Divača. Skupno je nosilcev bronastega znaka sedaj deset.

koncert-nova-schola-labacensis-klik