Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina so obsikali tako slovenski kot hrvaški osnovnošolci (foto)


infoscrsOdločitev, katero pot ubrati po opravljeni osnovni šoli, je velika in vredna našega časa ter dobrega razmisleka. Da bi odločitev bila čim bolje utemeljena, so tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina v minulih dneh organizirali informativne dneve.

Bodoči dijaki so si lahko ogledali šolo ter bolje spoznali vse štiri programe, med katerimi je mogoče izbirati, in sicer programe gimnazija, tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar. Vsako leto jih v tem času obišče raznovrstna in barvita druščina devetošolcev z vseh koncev Slovenije ter Hrvaške. So namreč edina srednja šola v državi za optike in steklarje. Za dijake, ki k njim pridejo iz Republike Hrvaške, pa so pogosto najbližja srednja šola.

Dijaki iz oddaljenih slovenskih krajev med tednom bivajo v dijaškem domu, ki je neposredno povezan s šolo. Gimnazijci na Šolski center Rogaška Slatina prihajajo s področja Kozjanskega in Obsotelja in se za šolo odločijo predvsem zaradi njene bližine kraju bivanja.

infoscrs2Tako v petek kot soboto so informativne dneve začeli s kratkim kulturnim programom, pri katerem so sodelovali dijaki šole, ki so svojo nadarjenost in talent delili z vsemi, ki so si vzeli čas ter prišli na informativni dan.

Po predstavitvi izobraževalnih programov so obiskovalci lahko prisluhnili dialogom in humornim vložkom v angleščini, nemščini in francoščini, ki je eden od izbirnih predmetov za gimnazijce in se izvaja v drugem in tretjem letniku.

Sledile so še predstavitvene ure pouka: dijaki in profesorji z različnih področij in strok so obiskovalce popeljali v svoj svet ter vsem predstavili kanček njihovega znanja, spretnosti, obiskovalci pa so tako spoznavali način dela in učenja na šoli.

V skladu z motom »Šola za znanje, smeh in sanje!« so zaključili letošnje informativne dneve in izrekli dobrodošlico vsem, ki se bodo odločili, da del svoje izobraževalne poti prehodijo s Šolskim centrom rogaška Slatina.

A.Š.

iskrena-spoved-polsi-vojnik