Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učiteljica Bojana Potočnik: v šolah bi črtala obvezne izbirne predmete, ki se ocenjujejo in vrnila interesne dejavnosti, kjer ni pritiska ocen


Prejšnjo nedeljo je v oddaji Nedeljski gost na Valu 202 gostovala učiteljica slovenščine, ki s svojo aktivnostjo pušča širši pečat. Je zelo uspešna mentorica gledališkega krožka na Osnovni šoli Franja Malgaja v Šentjurju, poleg tega pa večkrat nastopi kot avtorica zapisov, kjer opozarja na nesmisle v našem šolskem sistemu. 

Zarade enega od teh pisem je v začetku leta 2014 prejela tudi priznanje Bob leta. V njem je zapisala: “Na začetku svoje učiteljske poti sem učence učila, da lačni otroci živijo v Afriki, danes pa sedijo v klopi zraven njih.”

Potočnik izhaja iz Lesičnega in živi na Planini pri Sevnici. V studiu se je pogovarjala s šentjurskim Ljubljančanom Luko Hvalcem in med drugim dejala, da je slovenska osnovna šola prenatrpana s predmeti, ki so postali male akademske znanosti, otrokom pa so prezgodaj vsiljene vsebine, ki jih ne razumejo. Obvezne izbirne predmete bi enostavno črtala.

Prav tako je kritična do učbeniških skladov, saj pravi da v praksi to ni vzdržno.

Pri otrocih želi spodbuditi iskro uporništva, a opaža, da se generacije spreminjajo v smeri pasivnosti …

Prispevek Vala 202 in posnetek pogovora (klik!)

*foto: Val 202

polovicka_celje_klik