Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Janez Janša v Šmarju: »Rešitev za Slovenijo je, da dobri ljudje gredo na volitve«

V nedeljo je v Šmarju pri Jelšah potekalo srečanje članic in članov ter simpatizerjev Celjske regijske koordinacije Slovenske demokratske stranke.

V dopoldanskem času je potekalo raznoliko druženje. Prva skupina se je odpravila po kalvariji do cerkve Sv. Roka, kjer se je udeležila svete maše. Druga skupina si je ogledala Muzej baroka, ki se navezuje na šmarsko kalvarijo in druge najlepše baročne cerkve Obsotelja in Kozjanskega. Tretja skupina pa je v Kulturnem domu prisluhnila pogovoru z avtorjem knjige Ormoški Petriček Rajkom Topolovcem in si ogledala istoimenski film.

V opoldanskem času se je pričela osrednja prireditev s kulturnim programom in nagovorom predsednika SDS Janeza Janše. Uradni program je spremljal raznolik kulturni in družabni program.

Najprej so zbrane pozdravili gostitelji druženja: predsednik Celjske regijske koordinacije Branko Bračko, predsednica Občinskega odbora SDS Šmarje pri Jelšah Benja Krulec ter domači poslanec SDS v Državnem zboru dr. Vinko Gorenak.

Podpredsednik Celjske regijske koordinacije SDS in vodja tokratnega srečanja Viktor Božak je v pozdravnem nagovoru dejal, da v teh krajih živijo delovni, pokončni in veseli ljudje, ki imajo domovino v srcu. Prepričan je, da volivci tokrat ne bodo nasedli novim obrazom s starim zaledjem.

»Če je kdo sposoben Slovenijo popeljati v svetlo prihodnost, kjer bodo v ospredju mladi, delovno aktivni in bodo vsi upokojenci lahko plačali položnice in šli na dopust, je to zagotovo Slovenska demokratska stranka,« je zaključil in požel bučen aplavz.

jansa-smarje3

JANŠA: PRIPRAVLJENI SMO NA IZZIVE PRIHODNJEGA MANDATA

Osrednji govornik, predsednik SDS Janez Janša, je poudaril, da je SDS po minulem kongresu pripravljena na izzive prihodnjega mandata. Ima pravi program, dobro ekipo in se bo znala spopasti s stanjem, v katerem smo. A kot pravi, že velikokrat smo izkusili, da programi, koncepti, obljube in odgovornost za obljube niso vedno v ospredju volilne izbire.

Morda je bilo tako zgolj na dvojih državnozborskih volitvah, v vseh ostalih primerih se je skušalo lansirati preživete teme, zlorabljalo se je državo in državne institucije, na veliko kradlo denar iz t.i. nacionalnih projektov. Spomnil je na bančno luknjo, preplačan avtocestni program, TEŠ 6, zdaj je na vrsti 2. tir.

jansa-smarje1Zbrane je povabil k oddaji podpisa za referendum in pojasnil: »Vsak bo s tem neposredno glasoval za to, da bo imel več denarja v žepu. Ne gre za prepir okoli oslove sence, gre za odločanje o tem, ali bodo vaše plače v prihodnost takšne, kot si jih zaslužite, ali pa bodo za tretjino slabše, ker se bodo iz njih napajale zgrešene investicije.«

Razlog za takšno stanje je v slabem upravljanju z državo. Na ključnih mestih v državnih podjetjih danes najdete drugo generacijo prvorazrednih. Kot da se funkcije podeduje.

Moč, da to spremenimo, pa imamo v rokah vsi volivke in volivci. »Slabo vlado izvolijo dobri ljudje, ki ne volijo. Rešitev je, da dobri ljudje gredo na volitve,« je dejal Janša. »Če bomo zadovoljni s tem, da nekako gre, nam bo šlo vedno slabše. Enkrat je treba reči: Dovolj je tega,« je bil jasen.

»Do leta 2008 smo Slovenci, ki smo samostojno pot začeli pod 50 % evropskega povprečja, prišli na 91 % po kupni moči, torej realnem standardu prebivalca. Potem se je to zaustavilo. Od takrat naprej Slovenija primerljivo pada,« je ponazoril predsednik SDS. K temu je dodal še najhitrejšo rast dolga v Evropi, ki je danes že blizu 90 % BDP. To v praksi pomeni, da skoraj vso gospodarsko rast, ki bi jo sicer lahko namenjali za investicije, porabimo zgolj za odplačevanje obresti.

Naslednji strateški problem, ki ga je omenil, je centralizacija države. »Ko gre za dolžnost vlade, da skrbi za enakomeren razvoj Slovenije, še nismo meli vlade, ki bi tako zgrešila pri tem cilju,« je bil kritičen. Vlada je podpisala en sam sporazum z eno samo regijo o dodatnih investicijskih sredstvih in to je Ljubljana. Če že s kom, pravi Janša, bi morala vlada podpisati takšne dogovore z regijami, ki so pod povprečjem, da se čim bolj izenačijo izhodiščne možnosti državljanov.

jansa-smarje2»Mi smo v časih, ko so nam namenili uničenje, ali vsaj potisk ob rob slovenskega političnega prostora, z zlorabo institucij, medijskimi monopoli, ukradenim denarjem iz slovenskih nacionalnih projektov, zdržali in pognali zelo močne korenine,« je ponosno dejal predsednik SDS. »V času, ki je pred nami, ne bo šlo za ideologijo. Ideologijo uporabljajo zato, da zakrivajo svojo nesposobnost. Ko jih povprašate po računih, začnejo mahati z rdečo zvezdo, češ, vi ste fašisti, mi pa poosebljena naprednost,« je bil jasen.

 

»S preteklostjo se ukvarjamo zgolj zato, da pripravimo prostor prihodnosti je še dejal in zaključil: »Ne gre za SDS, gre za Slovenijo.«

 jansa-smarje-konec

*promocijska novica