Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predsednik vlade Janez Janša obiskal Šmarje pri Jelšah


jansa-v-smarju

Danes je predsednik vlade Janez Janša obiskal Šmarje pri Jelšah, ki je zaradi širjenja novega koronavirusa najbolj prizadeta občina v Sloveniji.

Janez Janša je ob obisku med drugim dejal: »Zanesti se je treba nase, kot ste storili vi. Za vas me ne skrbi.«

Predsednik vlade Janez Janša se je danes popoldan srečal s županom občine Šmarje pri Jelšah Matijo Čakšem in člani občinskega štaba civilne zaščite. »Tu sem zato, da se z razmerami seznanim iz prve roke, ne želim olepšane slike, ampak realno stanje. Le tako lahko učinkovito ukrepamo,« je dejal.

Županu je ponovno čestital za odločitev o zaprtju šole ob pojavu okužbe v kraju: »Tako se ukrepa v kaosu. Od vaše odločitve se stvari po slovenskih občinah odvijajo drugače.«

V pogovoru je ponovno izpostavil, da se epidemije ne da upočasniti samo iz enega centra. »Vsak od nas je medij, da se epidemija širi in razvija, a hkrati je vsak od nas medij, da se ustavi. Vse institucije, ki lahko kaj naredijo, morajo ukrepati v tej smeri,« je dejal predsednik vlade.

Poveljnik Civilne zaščite Alojz Stoklas je povedal, da občinski štab razmere še obvladuje, »znajdemo se, kolikor se lahko.« Z županom sta predsedniku vlade predstavila nekaj predlogov ukrepov, s katerimi bi zajezili širjenje virusa po občini in širše. »Za vas me ne skrbi, vi se boste znali organizirati. Prosim pa vas, da svoje izkušnje delite z vso Slovenijo,« je poudaril Janez Janša.

foto: Občina Šmarje pri Jelšah