Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vplivneži Kozjanskega in Obsotelja 2016 od 11. do 20. mesta


vplivni-2016-11-20Po nekaj dneh predaha nadaljujemo nadaljujemo s predstavitvijo dvajset najbolj vplivnih rojakov kozjansko-obsoteljske grudi, danes tistih med 11. in 20. mestom. 

Med njimi ni nobenega novinca, sta pa dve ženski, ki smo jih že bili vajeni gledati med 10 najvplivnejših. Z elitne skupine sta, verjetno začasno zaradi nekoliko mirnejšega leta, izpadla tudi dr. Tonček Kregar in Hugo Bosio.

Gibanje kandidatov po lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja glede na leto poprej lahko spremljate z enostavnim grafičnim prikazom. Puščica navzgor pomeni, da se je oseba po lestvici glede na leto poprej povzpela, puščica navzdol pomeni nižjo uvrstitev, krogec pa ohranitev pozicije. Številka zraven predstavlja razliko v številu mest glede na uvrstitev v letu 2015. 

  IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2016)
11   – 4

 

Kljub lanskoletnim zdraham okoli imena Tonček je bil na koncu vendarle imenovan za direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje.

S skupino Mi2 je vse leto, ki je minilo brez izdane plate ali večjega projekta, koncenrtiral po Sloveniji, pričakovano hitro je bil razprodan njihov koncert v Kinu Šiška.

Tonček Kregar je še vedno pogost komentator družbeno-političnih in umetniških aktualij v javnih občilih. Lanska predstavitev (7.)

12  

– 2

Hugo Bosio

 

 

Predlansko leto je bilo za podjetje Bosio, ki izdeluje industrijske peči in pralne linije in ki 60 % prometa ustvari izven EU, nekoliko slabše, saj so ustvarili 10,5 mio € prihodkov oz. dober milijon manj kot leto prej.

Nekaj vpliva je na to imel tudi padec ruskega rublja.

Vseeno je na koncu na strani ostalo 388 tisočakov dobička, s katerimi so pomagali tudi konjeniškemu centru na Lopati.

Podjetje reže kruh 69 ljudem in se lahko pohvali, da je lani znova prejelo priznanje za inovacije, tokrat jim je Gospodarska zbornica Slovenije podelila srebrno, in sicer za Manipulator Bosio MAN14/8.

Direktor se redno udeležuje raznih gospodarskih konferenc, za Večer pa je med drugim dejal, da se čudi, da Slovenija v našo edino luko še ni povabila partnerjev iz Indije. Lanska predstavitev (10.)

13  -0

Nina Zidar Klemenčič

 

Čeprav se v medijih v zadnjih dveh letih pojavlja predvsem kot soproga pravosodnega ministra – nekateri tabloidi so sicer lani poročali, da je zakona konec, a sta z Goranom Klememnčičem to odločno zanikala – je še vedno cenjena odvetnica.

Sicer je ni na aktualnem seznamu najvplivnejših pravnikov v državi, a odmevnih primerov Nini Zidar Klemenčič ni manjkalo.

Med drugim je zastopala Rome iz Dobruške vasi, ene redkih slovenskih vasi brez pitne vode, ki skušajo od lanskega leta z ustavo zagotovljeno pravico doseči na Evropskem sodišču za človekove pravice. Lanska predstavitev (13.)

14 +0

ddr. Igor Grdina

Ob imenu šentjurskega dvojnega doktorja za leto 2016 v sistemu COBISS najdemo 46 omemb. Med drugim je luč sveta ugledala znanstvena monografija Knjiga o Malgaju.

Znova je sodeloval na številnih konferencah, med drugim na 1. Koroščevem večeru, posvečenem slovenskemu politiku v začetku 20. stoletja.

Ob kulturnem prazniku je na TV Slovenija gostoval v oddaji Profil Franceta Prešerna.

Kot znanstveni svetnik je zaposlen na Inštitutu za kulturno zgodovino ZRC SAZU, prav tako pa predava na univerzi v Novi Gorici, kjer je na Fakulteti za humanistiko predavatelj pri treh podiplomskih predmetih, prav tako pa je bil mentor večim doktoratom s področja literarne zgodovine. Lanska predstavitev (14.)

 

15 +0

Boštjan Kukovičič

Kea, katere direktor in solastnik je Kukovičič, je v letu 2015 narasla že na 28 organizacijskih enot, prihodke pa je z 32,7 dvignila na 35,9 mio €. Predlani je bil višji tudi dobiček, ki je znašal 539 tisočakov. S 178 zaposlenih se je Keina družina razširila na 220 članov. Lanska predstavitev (15.)
16 ‘+6
  Ivan Cajzekivan-cajzek

 

Slatinski gradbinec, ki je v letu 2015 zaposloval 91 delavcev, je istega leta beležil 23,4 milijone evrov prihodkov (leto poprej 22,8 milijonov), dobiček je znašal 564 tisoč evrov (leta 2014 455 tisoč evrov).

Minulo leto je ob številnih poslih v domačem okolju končal Humanitarni center Rogaška Slatina in park ob paviljonu Tempel.

Je prejemnik certifikata Sistem kakovosti v nuklearni industriji 2016.

V zadnjih mesecih se je njegovo ime pojavljalo v zvezi s prodajo šmarskega Hrama, kjer naj bi s z vložkom v obliki posojila prišel do dela lastništva, kar bo verjetno dokončno jasno, ko se bo videlo kdo bo glavni izvajalec del na novem objektu, ki se naj bi začel graditi letos ali naslednje leto. Lanska predstavitev (22.)

17 -1

Boštjan Brantuša

Odkar je Slatinčan vodja sparovih trgovskih centrov SES Slovenija, se zdi, da število obiska in prometa neprestano narašča.  Lani je porastel za dobra 2,5%, medtem, ko je promet porastel za kar 3,2%.

Letos bodo rezultate zelo verjetno še pripravili, sploh če bodo le uspeli zgraditi nov nakupovalni center v Šiški, kjer sta jih do sedaj blokirala dva soseda, ki sta se pritožila na gradbeno dovoljenje.

 S tem naj bi zagotovili okoli 800 novih delovnih mest, v fazi gradnje pa še dodatnih 1500.

A Brantuši vendarle vse tudi ne uspe. Zadali so si namreč kupiti koprski trgovski center Tuša, a so kasneje brez pojasnila odstopili od nakupa.

Ob desetem jubileju Citycentra Celje so 10 tisočakov podarili celjskemu Zdravstvenemu domu. Lanska predstavitev (16.)

18 – 7

Danica Zorin Mijošek

Če smo še lani pisali, da je Danica Zorin Mijošek direktorica in lastnica Kozmetike Afrodita, lahko danes pišemo, da je le še lastnica, saj se je v minulem letu upokojila.

Vodilna slovenska hiša lepote, ki zaposluje okoli 130 ljudi, je še kako mednarodno priznana, več kot polovico prometa namreč ustvarijo na tujih trgih.

V letu 2015 je ustvarila 12 milijonov evrov prihodkov, kar milijon več kot leto poprej, dobiček pa je v letu 2015 znašal 538 tisoč evrov, kar je dobrih 50 tisoč evrov več kot leto poprej.

Mijoškova je med drugim tudi članicami združenja Društva poslovnih žensk FAM. Lanska predstavitev (11.)

19 +9

Prof. dr. Jože Kraševec

 

 

 

Dr. Jože Krašovec je štirikratni doktor znanosti, duhovnik, teolog, biblicist, prevajalec, filozof in univerzitetni profesor, prejemnik državnega odlikovanja častnega znaka svobode Republike Slovenije in priznanja ambasador Republike Slovenije v znanosti in stalni član SAZU.

Kot zadnjih nekaj let je tudi minulo leto minilo v Kraševec predaval, sodeloval na simpozijih in okroglih mizah, prevajal in pisal znanstvene članke doma in v tujini.

Letos smo obeleževali 20-letnico izida Slovenskega standardnega prevoda (SSP) Svetega pisma, pri katerem je bil vodja koordinacijskega odbora in s tem vsega projekta (od leta 1984 do zaključka!) akad. prof. dr. Jože Krašovec. Lanska predstavitev (28.)

20  +6

Andrej Kitak

a-kitak

 

 

Podjetje Kit-ak že več kot desetletje, glede na rast prihodkov, kakovostno in učinkovito izvaja številne storitve, med katerimi so strojni izkopi, izdelava in urejanje cestišč, zunanje ureditve, asfaltiranje, tlakovanje, rušenje objektov, kamnite zložbe, sanacije plazov in ostala dela.

Leta 2015 je podjetje zaposlovalo 48 ljudi (leto poprej 40), beležilo pa 14,3 milijona evrov prometa oz. 353 tisoč evrov dobička (leta 2014 10,8 milijonov evrov prihodkov in 625 tisoč evrov dobička). Lanska predstavitev (26.)

odtenki-njive