Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2015


10-najvplivnejsih-2015V minulem mesecu smo spoznali lanskoletne aktivnosti štiridesetih lokalnih rojakov, ki so s svojim delom, vplivom in uspehom zaznamovali minulo leto. Najvplivnejših deset smo ohranili za današnjo finalno objavo.

Glede na lansko leto med top 10 najdemo samo enega novinca, a to kar na prvem mestu lestvice. Kot meteor se je nanj povzpel snovalec naslova državnih prvakov v košarki in najboljši trener leta 2015 v Sloveniji Dejan Mihevc. Meteorska je bila navsezadnje tudi njegova osvojitev šampionskega naslova z domačim košarkarskim klubom.

Uvrstitve kandidatov na lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja glede na leto poprej lahko spremljate z enostavnim grafičnim prikazom. Puščica navzgor pomeni, da se je oseba po lestvici glede na leto poprej povzpela, PUŠČICA navzdol pomeni nižjo uvrstitev, krogec pa ohranitev pozicije. Številka zraven predstavlja razliko v številu mest glede na uvrstitev v letu 2014.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV AKTIVNOSTI V LETU 2015
1
novinecDejan Mihevc

mih1

 

V svoji prvi sezoni kot glavni trener je s KK Tajfun osvojil – prej praktično nezamisljivo – naslov državnih prvakov in v rodnem mestu že tako priljubljeno košarko populariziral do vrhunca.Jeseni je osvojil tudi naslov superkpokalnih zmagovalcev.

Sam je bil razglašen za trenerja leta, laskavih priznanj pa je bila še cela kopica.

Z relativno skromnim proračunom in podobno ekipo kot lani dostojno zastopa Šentjur in Slovenijo v t.i. Jadranski ligi.

Čeprav novinec, si s svojim zgledom trdega dela, požrtvovalnosti in inovativnosti, ki je prinesla nenaključen izjemen uspeh, zasluži prvo mesto naši lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja 2015.

2 + 0Franc Jager Uspešen podjetnik je na lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja za preteklo leto zasedal prav tako drugo mesto.Po pisanju revije Manager, kjer zaseda 19. mesto, je njegovo premoženje ocenjeno na 46,1 milijona evrov, milijon manj kot predlani, a vseeno mesto višje na lestvici.

Družinsko podjetje Jagros, ki je 2014 beležilo več kot 88 milijonov prihodkov in 3,2 milijona evrov čistega dobička, v svojih 35 poslovalnicah zaposluje skoraj 430 ljudi (za primerjavo: še lani jih je bilo v 32 poslovalnicah zaposlenih 400).

Lanska predstavitev (3.)

3
+ 1Iztok Špan
Kot predsednik KK Tajfun je že v prvem letu delovanja postal državni prvak v košarki in septembra v imenu kluba prejel najvišje šentjursko občinsko priznanje.Na koncu je bila njegova odločitev za sodelovanje v ligi ABA in FIBA pokalu.V podjetju Tajfun so prihodki v letu 2014 porasli za en milijon na skupaj 20 mio €, kar je soustvarilo 177 zaposlenih, kar je največ doslej.Prikazali so tudi slab milijon evrov čistega dobička.Okoli 90 % izdelkov izvozijo v več kot 55 držav po vsem svetu.

Postojnski LIV, ki je tudi v njegovi lasti je imel v istem obdobju 5 mio € prihodkov in 77 zaposlenih.

Na lestvici najpremožnejših Slovencev revije Manager so ga umestili na 131. mesto, znašel pa se je celo na lestvici naj seksi menedžerjev. Lanska predstavitev (4.)

4
  – 4Zdravko Počivalšek
Prvo polno leto na ministrskem položaju je za njim. Počivalšek je s svojo ekipo predvsem predstavljal ukrepe za dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in redno obiskoval uspešna in manj uspešna podjetja v državi.Terme Olimia, ki jih je vodil, preden je postal minister, je uvrstil na seznam podjetij, v katerih mora država obdržati lastniški delež, a je predsednik vlade Miro Cerar spomladi jasno povedal, da ostajajo na seznamu podjetij za privatizacijo.

Počivalšek ni pozabil na domače konce. Med drugim je s Slovenskimi železnicami in lokalnimi oblastmi sodeloval pri turističnem projektu, ki obiskovalcem lepote območja predstavi skozi okno muzejskega vlaka, ki ob poletnih sobotah vozi med Celjem in Podčetrtkom.

Tudi v bolj oddaljene kraje se je ozrl. V začetku letošnjega leta bo vodil slovensko gospodarsko delegacijo v Iranu.

Kljub vsemu prve prave opazne rezultate njegovega dela verjetno lahko pričakujemo ob letu osorej, kar mu lahko ponovno prinese skok na vrh lestvice najvplivenših Lanska predstavitev (1.)

5  + 0Roman Moškotevc Podjetja Ahac je v letu 2014 prihodke glede na leto poprej povečalo s 26 na 31 mio €, kar je soustvarilo nespremenjenih 55 zaposlencev.Za 350 evrov so lani kupili blagovno znamko Pomurka.Podjetje Ahac Nizke gradnje je v tem času prihodke povečalo s 5 na 13 mio € in v obeh letih imelo 26 zaposlenih.Samo v zgornjih dveh podjetjih je v 2014 ustvaril 2.5 milijona evrov čistega dobička.

Celjski VOC je v istem času prihodke povečal z 21 na 31 mio € in lani imel 324 zaposlenih.

Podpisali so tudi 7-letno koncesijo za koroške ceste, kakor tudi 6-letno koncesijo za občinske ceste v občini Žalec.

V javnosti je odmevalo tudi tekmovanje za nakup asfaltne baze Velika Pirešica. Lanska predstavitev (5.)

6  + 3Franc Pišek

 

Obrtnik z Jazbin je v nekaj letih dosegel težko predstavljive poslovne in osebne uspehe. Njegovo podjetje Vitli Krpan je v letu 2014 ustvarilo 13,8 milijona evrov prihodkov in 3,7 milijona evrov čistega dobička, Franc pa se je prvič pojavil na lestvici najbogatejših Slovencev, na visokem 58. mestu.Njegovo premoženje naj bi bilo vredno 12,7 milijona evrov, čeprav žena Marta pravi, da je v resnici mnogo manj.

No, 120 zaposlenih šefu njegovega premoženja prav nič ne zavida, ampak se z njim vred veselijo uspehov družbe, ki jo pomagajo skupaj ustvarjati. Sliši se, da so za pridne delavce tudi plače in nagrade na nivoju. Lanska predstavitev (9.)

7  + 8dr. Tonček Kregar

Al’ prav se piše Tone al’ Tonček? Dilema, ki je doktorja zgodovinskih znanosti skoraj stala položaja vršilca dolžnosti direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje.Čeprav je celjsko občino sam opozoril na napako v prijavnici, – namesto z uradnim imenom Tonček se je podpisal kot Tone, so mestni veljaki s tega naredili problem velikih razsežnosti, v ozadju pa naj bi bilo načrtovano združevanje Muzeja novejše zgodovine s Pokrajinskim muzejem Celje, pretendent za zgolj eno direktorsko mesto pa naj bi bil vodja slednjega Stane Rozman.

Vsem zapletom navkljub sta muzeja zaenkrat ostala ločena, Tonček pa v.d. direktorja nekdanjega muzeja revolucije.

Medtem Tonč še vedno navdušuje na odrih širom Slovenije kot prvi vokal skupine Mi2.

Obsoteljski rokerji so lani z velikim koncertom v ljubljanski hali Tivoli obeležili dvajseto obletnico delovanja. Spomladi so kinodvorane začele predvajati dokumentarec Kdo=Mi2, s katerim so glasbeniki ob biografiji, ki je izšla pred petimi leti, dobili še en dokument svoje ustvarjalne poti.

Dobili so tudi zlato ploščo za najbolje prodajan album leta 2014, Čista jeba pa je navduševala tudi v minulem letu. Lanska predstavitev (15.)

8
– 2Peter Misja

Za njim je prvo polno leto četrtega mandata na čelu občine Podčetrtek. Sam pravi, da bo četrti mandat, tretji polni, njegov zadnji. “Ni dobro biti predolgo župan. Zato niti malo ne razmišljam, da bi tudi v naslednjem mandatu še kandidiral za župana,” je napovedal.Kot največje dosežke prejšnjega leta izpostavlja ureditev vodooskrbe na področju celotne občine in dokončanja kolesarske steze med Rogaško Slatino in Podčetrtkom, vredne 6 milijonov evrov.

Lani je bil ponovono izvoljen za predsednika Turistične zveze Slovenije, kar mu daje dodatno težo na naši lestvici najvplivnejših. Lanska predstavitev (6.)

9 + 10Jelka Godec

jelka-godec2

 V hierarhiji največje opozicijske stranke je zelo napredovala, saj je postala strankina sopodpredsednica (poleg Mirana Zvera in Zvoneta Černača).V javnosti se pojavlja zelo pogosto, veliko pa zastavlja tudi poslanskih vprašanj, saj jih je na njenem spisku od začetka mandata že 115.Nekdanja učiteljica fizike, rojena leta 1969, je med letoma 2006 in 2014 vodila šentjursko ljudsko univerzo, ki jo je umestila v opazno institucijo.V DZ je članica štirih odborov: Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide, Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino, Odbor za kulturo, Odbor za zdravstvo.   Lanska predstavitev (19.)
10  -7Hugo Bosio S povečanjem za milijon na skupno dobrih 12 milijonov evrov so v letu 2014 po prihodkih znova prišli na raven iz 2012. Ob tem so prikazali 800 tisoč evrov dobička, kar je glede na gospodarsko situacijo v Rusiji, kjer imajo veliko poslov, zelo dober rezultat.Glede na zadnje obravnavano leto je število sodelavcev povečal s 70 na 76.Še vedno predseduje slovensko – indijskemu poslovnemu svetu.Poleti so v Celjanu in Šentjurskih novicah z njim objavili intervju.

Center konjeniškega športa Celje je lani gostil pokal narodov s številčno udeležbo, v jesenskem terminu pa ni bil izveden redni svetovni pokal v preskakovanju ovir s konji, pogrešali pa smo tudi minula leta redne kulturne dogodke (koncerti v okviru “Kulturnih galopov” in drugo). Lanska predstavitev (3.)

S predstavitvijo 10 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja zaključujemo z letošnjim sklopom predstavitev naših uspešnih, uglednih in vplivnih lokalnih rojakov. Vabljeni k ogledu tudi drugih predstavitev ter ostalih vsebin na vašem spletnem časopisu Kozjansko.info.

polsi-tajfun-aba-klik