Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Knjižnici Šmarje pestro počitniško dogajanje (foto)


V počitniškem tednu so v Knjižnici Šmarje pripravili pestro in zanimivo dogajanje za šolarje. V ponedeljek so se skupaj s starimi starši udeležili pohoda dveh generacij po okolici Šmarja, v torek so si skupaj ogledali animirani film, v četrtek so otroci ustvarjali na delavnici v Muzeju baroka, v petek pa v Kulturnem domu. 

Četrtkove delavnice v Muzeju baroka se je udeležilo 20 otrok, rdeča nit je bila “Brez elektrike”. Podali so se na lov za domislicami, kako bi lahko preživeli brez elektrike, kaj vse lahko počnemo, kaj so počeli v davni preteklosti in kakšne pravljice so si pripovedovali? Na vse to so tudi poustvarjali.

delavnice_muzej_baroka_3

Delavnico so vodile članice Društva za interpretacijo dediščine Legende in sicer Teja Peperko, Karmen Križnik in Janja Sivec. Po uvodnih pravljicah iz 17. in 18. stoletja so se lotili ustvarjanja naprstnih in drugih lutk, ki so se navezovale na pravljice in so jih ob koncu uporabili na lutkovnih predstavah.

V Knjižnici Šmarje so zadovoljni z obiskom prav vseh dogodkov, ki so jih pripravili v počitniških dneh. Ponedeljkovega pohoda se je udeležilo približno petdeset pohodnikov, odlično je bila obiskana torkova animirana glasbena komedija o pevskih talentih in iskanju zvezde, ki živi znotraj nas vseh. 

delavnice_muzej_baroka_2
Približno petdeset pohodnikov na ponedeljkovem pohodu po okolici Šmarja.

Petkovo dopoldne so otroci preživeli v šmarskem kulturnem domu v ustvarjanju pustnih mask, zadnje dejanje v okviru počitniškega programa pa se bo odvilo v soboto dopoldne na ploščadi pred kulturnim domom in sicer pustovanje, ki bo potekalo pod okriljem MKK Netek.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na četrtkovi delavnici v Muzeju baroka.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”615″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]