Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V času prihajajočih počitnic pestro dogajanje v Mladinski sobi v Šmarju

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Ješah v Šmarju pri Jelšah pripravlja v času jesenskih počitnic različne delavnice za otroke in mladostnike v Mladinski sobi v Skazovi hiši (Celjska cesta 6, 3240 Šmarje pri Jelšah). Delavnice so za osnovnošolce od 6. leta starosti naprej.

Mesta na delavnicah so omejena, prav tako pa je obvezna predhodna prijava tukaj.

Več informacij na: [email protected] ali 031 420 653.

Mladinska soba na podstrešju Skazove hiše vabi šmarsko mladino na druženje, vsak petek od 13.00 do 17.00, razen v času šolskih počitnic. Vabljeni vsi mladi, starejši od 6 let, na družabne igre, ustvarjanje, branje in učenje v spremstvu mladinskih delavcev in prostovoljcev.

 

Ponedeljek, 30. oktober, 8.00 – 12.00: Angleške urice (izvajalec: Zavod Učenjak)

Usposobljene učiteljice in animatorke Zavoda Učenjak bodo poskrbele, da bodo otroci varni in se bodo dobro počutili, ter se skozi igro spoznavali z angleščino. Prav tako bo poskrbljeno za vodo/sok in malico (sadje).

  • Cena: 20 eur / osebo. Potrebne so vnaprejšnje prijave. Omejeno št. udeležencev: Največ 12 in najmanj 6.
  • V primeru, da je nekdo prijavljen isti dan, tudi a HALLOWEEN USTVARJALNO DELAVNICO, bodo animatorji poskrbeli za varstvo v vmesnem času, prav tako tudi za malico in vodo.
  • V primeru, da ni drugih delavnic isti dan, lahko otrok počaka v Mladinski sobi. Za njihovo varstvo in animacijo bodo poskrbeli animatorji. Prav tako tudi za malico in vodo.

Na delavnico se lahko prijavite tukaj.

 

Ponedeljek, 30. oktober, 13.00 – 15.00: Halloween ustvarjalna delavnica (izvajalec: Zabavomanija)

Ekipa Zabavomanije bo poskrbela za zanimivo ustvarjalno delavnico, kjer bodo otroci ustvarjali izdelke na temo NOČ ČAROVNIC. Poslikali si bodo obraze in se hkrati zabavali ter preživeli prijeten čas v naši mladinski sobi.

  • Cena: 10 eur / osebo. Potrebne so predhodne prijave. Omejeno št. udeležencev: Največ 12 in najmanj 6.
  • V primeru, da je nekdo prijavljen isti dan na Angleške urice in to delavnico, bodo animatorji poskrbeli za varstvo v vmesnem času, prav tako tudi za malico in vodo.

Na delavnico se lahko prijavite tukaj.

 

Četrtek, 2. november, 9.00 – 12.00: Lego robotika (Izvajalec: Mali ustvarjalci), ter druženje otrok od 8:00 naprej in do 16.00

Spoznajte osnove robotike in programiranja s pomočjo vedno priljubljenih LEGO kock. Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili bomo LEGO robote ter se naučili veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.

Tečaj je primeren za vse otroke stare med 6 in 15 let (za vse osnovnošolce). Mentor se bo na tečaju posveti vsakemu posebej in mu dodeli delo, ki je zanj primerno. Pri delu bomo uporabljali računalnike/tablice in izobraževalne Lego komplete (WeDo, Mindstorms).

Tečaj je primeren tako za tiste brez predhodnega znanja, kot tudi tiste, ki so se delavnic že udeležili in so si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in se ne more zgoditi, da bi zmanjkalo idej.

Vas muči radovednost? Pridružite se in spoznajte LEGO robote, ki plešejo, pojejo, hodijo, se vozijo, itd.

  • Cena: 25 eur / osebo. Potrebne so vnaprejšnje prijave. Omejeno št. udeležencev: Največ 10 in najmanj 8.
  • V primeru, da ni drugih delavnic isti dan, lahko otrok počaka v Mladinski sobi do 16.00 ure. Za njihovo varstvo in animacijo bodo poskrbelianimatorji. Prav tako tudi za malico in vodo.

Prijave za termin so zaključene. Na Legorobotiko se lahko prijavite v terminih v decembru, tukaj.

 

Petek, 3. november, 9.00 – 12.00: Delavnica Tik Tok, družabna omrežja in varnost na spletu (izvajalec: Žiga Šraml), ter druženje otrok od 8:00 naprej in do 16.00

Žiga Šraml, vam bo predstavil kako pripraviti objave na družabnih omrežjih s poudarkom na izdelavi kratkega videa za TIK TOK. Hkrati bo predstavil, kako družabna omrežja in internet uporabljati varno in zmerno.

  • Cena: Delavnica je brezplačna, vendar so kljub temu potrebne vnaprejšnje prijave. Omejeno št. udeležencev: Največ 20 in najmanj 6.

Na delavnico se lahko prijavite tukaj.

 

NAPOVEDNIK DECEMBRSKIH DELAVNIC:

  • Sobota, 2. december, 9.00 – 12.00: Lego robotika (Izvajalec: Mali ustvarjalci).
  • Sreda, 27. december, 8.00 – 12.00: Angleške urice (izvajalec: Zavod Učenjak), ter druženje otrok do 16.00.
  • Četrtek, 28. december, 9.00 – 12.00: Lego robotika (Izvajalec: Mali ustvarjalci), ter druženje otrok od 8:00 naprej in do 16.00.
  • Petek, 29. december, 9.00 – 12.00: PRAZNIČNA JOGA ZA NAJMLAJŠE: sprosti se in migaj malo drugače (Izvajalec: Zala Kresnik), ter druženje otrok do 16:00

Več o decembrskih delavnicah tukaj.

Vsak petek v decembru tudi: JOGA ZA MLADE – sprosti se in migaj malo drugače
Dragi dijaki in študentje, vsak petek v decembru, od 18:00 do 20.00, se bo v Skazovi hiši izvajala joga in vodena meditacija, čas pa bo tudi za pogovor in sproščeno druženje. Tudi če se z jogo še nikoli niste srečali, je to priložnost, da jo spoznate in se v njej preizkusite.

 

Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah