Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Pragozdu oz. Esmeralda pod sv. Rokom


Politično dogajanje v Šmarju pri Jelšah je odjeknilo tudi v dnevnem časopisju, tako da je sedaj na nek način poskrbljeno za prepoznavnost kraja, ki je bil še pred leti, običajno v napačni množinski obliki, omenjen bolj ali manj naključno.

V Večeru so prispevek Rozmari Petek naslovili kar s Šmarska Esmeralda. O kraju pod Jelšingradom piše, da: “Velja za kraj, iz katerega je v enem samem še ne zaključenem mandatu izšlo daleč največ anonimk. Naključno? Malo verjetno. Vzorec se je namreč precej ponavljal. Običajno so anonimna pisanja spodkopavala posameznika, ki se mu je iztekal mandat.”

Več v prispevku

V Delu je Brane Piano vse skupaj spretno povezal z s strani šmarskega župana nedavno podpisano deklaracijo o strpnosti, ki se po njegovem zdi v sedanjih okoliščinah vsaj malo bizarna. “Da so v Šmarju potrebni strpnosti in kulture, tlačani ne dvomimo. Žal nismo čisto prepričani, da si bo knez Šket deklaraciji vzel k srcu,” s skepso razmišlja pisec.

Več v prispevku

Pa se o Šmarju ne piše zgolj slabo! Še pred nekaj več kot pol leta je bil kraj s strani mednarodne produkcijske hiše s sedežem v Nemčiji, Deutsche Welle, predstavljen kot zgodba o uspehu.

Šmarje pri Jelšah kot zgled dobrih EU praks: kraj, pred katerim je prihodnost