Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vozniki, pozor – ceste bolj spolzke kot v običajnih zimah!


Vzdrževalec državnih in nekaterih občinskih cest v Savinjski regiji in na Koroškem v teh dneh udeležence v prometu opozarja na posebno pazljivost na odsekih, ki se zaradi vremenskih razmer ne osušijo.

V okviru redne zimske vzdrževalne službe delavci VOC-a skrbijo za ustrezno prevoznost cest, to zimo predvsem s posipanjem s soljo. Ker sol nase veže vlago in ker so mnogi odseki, včasih tudi po ves dan, brez sonca, so lahko cestišča vseeno spolzka in mastna. K temo dodatno pripomore še čedalje več smoga in finih delcev umazanije v zraku.

Drugačnim razmeram, kot smo jih vajeni na cestah pozimi, botrujejo vremenski pojavi: »Skoraj mesec dni ni bilo padavin, temperature so nizke, iz megle rosi, pojavlja se kondenzacija in zato smo začeli ceste posipati s soljo. Opažam tudi, da se na vozišču nabira čedalje več smoga in finih delcev umazanije. Zaradi vsega naštetega ceste postajajo čedalje bolj spolzke in mastne, kljub temu, da jih vzdržujemo« opozarja vodja vzdrževanja cest na VOC Celje Bogdan Kočevar.

Pri tem dodaja, da so ti odseki večinoma v senčnih legah in ob vodotokih. Ko je cesta posoljena, se vedno težje osuši, še posebej če nanjo ne posije sonce. »Sicer skrbimo, da te ceste ne postanejo poledenele, ampak pozornost voznikov ne bo odveč,« dodaja Kočevar.