Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V nedeljo prvi smučarji na smučišču Janina, drsališče v Podčetrtku podaljšuje obratovanje


Če v teh dneh ob pomakanju snega in ob precej zimskih temperaturah iščete namig, kam se odpraviti po zimske radosti, jih boste zagotovo našli na dveh lokacijah v Obsotelju in Kozjanskem. V Podčetrtku so namreč podaljšali obratovanje božično-novoletnega drsališča, v Rogaški Slatini pa v nedeljo odpirajo smučišče Janina.

Drsališče v Podčetrtku je že stalnica božično-novoletnih praznikov, a letos s to spremembo, da so ga prestavili v center Podčetrtka ob gasilski dom, pred dnevi pa je direktor GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja sporočil, da podaljšujejo obratovanje drsališča do 6. marca.

Drsališče v Podčetrtku letos prvič v obratvanje do prvih dni meseca marca.

»Veliko je 18 x 10 metrov, a smo ga zaradi lokacije malo zmanjšali. Namen smo ga imeli odprtega nekje do sredine januarja, pa smo potem ravno zaradi odziva – ljudje so nas prosili, ali bi lahko podaljšali, to je le edino drsališče in neki dogodek od Brežic do Celja – podaljšali do 6. marca,« je za RTV Slovenija dejal Misja.

V Podčetrtku so otrokom njihove šole in vrtca ponudili brezplačno drsanje, ob podaljšanju obratovanja pa bodo brezplačno drsanje omogočili tudi organiziranim skupinam šolarjev iz okoliških šol. Drsališče obratuje med vikendi, ob petkih v večernem času, ob sobotah in nedeljah pa v dopoldanskem in večernem času. Na drsališču je možna tudi izposoja drsalk, sicer pa morajo obiskovalci za obisk drsališča izpolnjevati PCT pogoj.

Na smučišču Janina zagnali snežne topove

Z zasneževanjem smučišča Janina s pričeli že v zadnjem delu decembra.

V nedeljo, 16. januarja, pa bo po vsej verjetnosti pričelo obratovati tudi smučišče Janina v Rogaški Slatini, ki velja za najnižje ležeče smučišče v Sloveniji. »Upamo, da smučišče prične obratovati v nedeljo, trenutno še moramo zasnežiti 30 metrov vlečnice,« so sporočili iz Smučarskega kluba Rogaška Slatina. Načrtujejo, da bo smučišče obratovalo v januarju in februarju, kaj bo sezona ponudila, pa je seveda odvisno od vremena.

Sankači in smučarji bodo lahko zimske radosti na smučišču Janina v Rogaški Slatini okušali od ponedeljka do petka, med 16. in 20. uro ter med vikendom in praznikih od 9. do 20. ure.

Letošnja sezona bo za smučišče zopet posebna, saj bodo dogajanje zaznamovali tudi ukrepi pred širjenjem koronavirusa. Upravljalci smučišča morajo namreč zagotoviti primerno razdaljo ob vstopu na žičnico, preverjati morajo izpolnjevanje PCT-pogoja in nošnjo mask, okrnjena pa bo tudi postrežba, ki je stalnica zimske sezone na Janini.

E.Š., foto: fb