Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur: Miklavžev sejem in dan odprtih vrat muzejskih zbirk (foto in video)


Danes se je na pv Šentjurju pod okriljem domačega Turistično informacijskega centra odvil tradicionalni Miklavžev sejem, prvi decembrski dobri mož pa je pred Galerijo Zgornji trg obiskal in obdaroval najmlajše. Za animacijo je poskrbel študijski krožek Glas citer polepša svet.

Bogat sobotni program je poleg Miklavževega sejma tudi letos vključeval brezplačne oglede muzejskih zbirk. Obiskovalci so si lahko ogledali Galerijo Zgornji trg, Ipavčevo hišo, arheološko razstavo Rifnik in njegove zaklade, spominsko sobo New swing quarteta, Muzej južne železnice, javna vodstva pa so bila organizirana na Planini in na Slomu, kjer si je bilo mogoče ogledati Slomškovo rojstno hišo. Seveda pa velja omeniti Loko pri Žusmu, ki je ponujala vpogled v glažute na območju Žusma.

Pred galerijo Zgornji trg pa so si najmlajši ogledali predstavo Gledališča Smejček V Miklavževem plašču. V predstavi nastopa parkelj Parki, ki se mu je uspelo izmuzniti v raj. Med raziskovanjem nebeških prostorov je našel Miklavžev plašč, se odel vanj in angelcem začel dajati povelja. Slednji so mislili, da je z njimi govoril Miklavž, zato so ga ubogali. Edino angelček Angi je sumil, da se je “Miklavž” vedel nekoliko čudno.

miklavzev_bazar_sentjur_2016_2

Po končani predstavi pa je pred številne zbrane stopil Miklavž in pridne otroke obdaroval z medenim Miklavžem. Nato se je glavnina obiskovalcev prestavila na sejemsko prizorišče.

Na sejmu se je letos predstavilo 26 ponudnikov, v veliki večini domačih, na stojnicah so ponujali unikatne in praznične izdelke domače obrti. Med ponudniki sta bila predstavnika pobratenega mesta Neu Anspach iz Nemčije.

Vrhunec sobotnega dogajanja pa se bo odvil zvečer v Ipavčevem kulturnem centru, kjer se o odvila prireditev z Big bendom Šentjur in podelitvijo priznanj.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij. Po novem jih lahko na kozjansko.info tudi naročite za spomin – eno, več, celoten album, v digitalni ali tiskani obliki – v visoki ločljivosti in brez logotipov. Naročilo izvedite na galeriji. Če potrebujete pomoč, nam pišite na [email protected].

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”583″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Komentiraj