Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavžev sejem in obisk sv. Miklavža v Šentjurju 2023 (foto, video)


Torek je v Šentjurju minil v znamenju pravljične atmosfere, ki jo je prinesel tradicionalni Miklavžev sejem in prihod dobrega moža, svetega Miklavža. Dogodek je, kljub neugodnim vremenskim razmeram, privabil številne obiskovalce, ki so uživali v pestri ponudbi, pravljičnih predstavah ter prijetnem vzdušju, ki je zaznamovalo praznično pričakovanje.

Stojnica Šolskega centra Šentjur (Foto: David Valant)

Sejem, ki je potekal na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija v Zgornjem trgu, je ponudil pestro paleto izdelkov domačih obrtnikov, lokalnih podjetij ter umetnikov. Obiskovalci so lahko občudovali in kupovali unikatna božična darila, okraske ter druge praznične izdelke. Številne stojnice, so ponujale tudi kulinarične dobrote in tople napitke.

Najbolj pričakovani trenutek večera je bil nedvomno prihod svetega Miklavža. Ob spremljavi angelov in svojih zvestih pomočnikov je v cerkvi stopil pred otroke, ki so z zanimanjem prisluhnili njegovim modrim besedam.

Ob posebni priložnosti so se predstavili tudi šentjurski otroci, ki so s pevskimi nastopi in branjem pravljic dodatno obogatili decembrsko vzdušje.

V žaru obdarovanj in dobrosrčnih gest pa je bil na voljo tudi brezplačen ogled Ipavčeve hiše in muzeja Zakladi Rifnika, ki se nahajata v neposredni bližini prizorišča, kjer se je odvil sejem. Vabljeni k ogledu fotogalerije, ki je delo Davida Valanta.