Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 14. 11. 2016


GROŽNJE

Na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah se je 7. 11. 2016 zglasila prestrašena občanka in naznanila, da ji je oseba po telefonu zagrozila, da jo bo ubila in ji zažgala hišo. Policisti so o dejanju obvestili pristojno tožilstvo, osumljenec pa bo moral razloge za  svoje grožnje obrazložiti  na sodišču.

TUJCI NA VLAKU

9. 11.2016 smo policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah opravili nadzor na vlaku, ki vozi na relaciji Celje – Rogaška Slatina. Na vlaku so bile izsledene tri osebe, ki pri sebi niso imele nikakršnih identifikacijskih dokumentov.  Osebe so bile privedene na Policijsko postajo, kjer so tujci navedli, da so državljani Francije.

V nadaljevanju postopka je bila preverjena njihova identiteta preko veleposlaništva, od koder so pridobljeni osebni dokumenti oseb. Osebe niso bile identične. Tujce so do ugotovitve identitete namestili v center za tujce v Postojno. Po pridobljenih informacijah bi osebe lahko bili državljani Palestine.

GROZIL RUBEŽNIKU

10. 11. 2016 je sodni izvršitelj obvestil policiste, da mu je pri izvajanju rubeža najprej verbalno grozila in s kovinsko palico grožnje podkrepila oseba, pri kateri je izvajal rubež. Slednja se bo morala zaradi groženj zagovarjati na sodišču.

UKRADENO KOLO

Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah je 10. 11. 2016 obvestil oškodovanec, da so mu na železniški postaji v Šentvidu odtujili kolo Corratec, vreden 400 EUR. Kdo je novi voznik kolesa policisti še poizvedujejo.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA IN  POBEGNIL S KRAJA NESREČE

11. 11. 2016, v pozno popoldanskem času, je patrulja naletela na prometno nesrečo v Podčetrtku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik s kraja pobegnil. Patrulja je pobeglega voznika izsledila na parkirnem prostoru proti Šmarju pri Jelšah.

Ugotovljeno je bilo, da je do  prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika, ki je s kraja pobegnil. Pri preskusu alkoholiziranosti pa je bilo ugotovljeno, da je pobegli voznik vozil tudi pod vplivom alkohola.

POVOZILA JE PSA

11. 11. 2016 so bili policisti obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na cesti v Šmarju povozila psa. Policisti so izsledili lastnika psa, kateremu so izdali plačilni nalog za plačilo globe, saj psa ni imel na povodcu.