Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 16. 1. 2023


KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 9. 1. 2023 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Šmarja pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se stanovalca v stanovanjski hiši sprla zaradi kajenja v kuhinji stanovanjske hiše. Med seboj sta se zmerjala in vpila drug na drugega. Zaradi kršitve je bil na kraju obema izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM.

VLOM V STANOVANJSKI HIŠI

10. 1. 2023 smo bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju občine Kozje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec prišel na zadnji strani do stanovanjske hiše in na vratih terase razbil steklo vrat. Skozi tako razbita vrata je vstopil v notranjost kjer je pregledal vse prostore hiše. Iz notranjosti je odtujil več športnih copatov, nekaj nakita ter nekaj gotovine. Z dejanjem je oškodovan lastnik stanovanjske hiše za okoli 2000 EUR. V zvezi z omenjenim dejanjem bomo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja in podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

Istega dne smo bili obveščeni, da je bilo vlomljeno še v eno stanovanjsko hišo v bližnjem območju. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod odprl okno stanovanjske hiše in nato vstopil v stanovanjsko hišo. Pregledal je notranjost hiše ter iz hiše odtujil več kosov nakita, suhomesnih izdelkov in gotovine. Z dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR. V zvezi z omenjenim dejanjem bomo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja ter zoper storilca podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG AVTOMOBILA

Dne 10. 1. 2023 so policisti opravljali kontrolo cestnega prometa v Šmarju pri Jelšah. Ustavljena in kontrolirana je bila voznica osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznica ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila v cestnem prometu. Na kraju ji je bil zasežen osebni avtomobil. Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške v Celju.

11. 1. 2023 so policisti opravljali kontrolo v cestnem prometu v Vonarju. Ustavljen in kontroliran je bil voznik osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju mu je bil zasežen osebni avtomobil, zoper voznika pa je bil na OS Celje podan obdolžilni predlog.

PROMETNE NESREČE

Dne 12. 1. 2023 so bili policisti obveščeni, da se je v Krtincah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kater je trčil v pred seboj ustavljeno vozilo. Vozilo je ustavljeno pred semaforom zaradi rdeče luči, semafor pa je na cesti postavljen zaradi izvajanja del na cestnem odseku. Na kraju je bil opravljen ogled kraja nezgode. V nezgodi se je oškodovanec lažje telesno poškodoval. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

14. 1. 2023 so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Senovica zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostijo. Zaradi tega je voznik izgubil oblast nad svojim vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. Od tam je vozilo povzročitelja odbilo v desno stran, kjer je trčil v odbojno ograjo. Od tam pa je vozilo odbilo iz ceste na bližnji travnik. V nezgodi se ni noben od udeležencev telesno poškodoval. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 15. 1. 2023 so policisti pri kontroli v cestnem prometu v kraju Podsreda imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan mu je bil plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.