Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostno v Šmarju pri Jelšah: podelili občinske nagrade in priznanja (foto in video)


V petek, 17. junija 2016, je ob 18. uri v osrednji dvorani kulturnega doma v Šmarju pri Jelšah potekala osrednja slovesnost ob letošnjem prazniku Občine Šmarje pri Jelšah. Na slovesnosti so podelili nagrade in priznanja. Šmarje pri Jelšah letos obeležuje še 780-letnico prve pisne omembe imena kraja Šmarje pri Jelšah. Zbrane je nagovoril še evropski poslanec Ivo Vajgl.

Slavnostne prireditve so se udeležili tudi župani sosednjih občin, in sicer župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogatec Martin Mikolič, župan Občine Bistrice ob Sotli Franjo Debelak in županja Občine Kozje Milenca Krajnc.

priznanjasmarje (1)

S kulturnim programom so priložnostno obeležili še 780-letnico prve pisne omembe imena kraja Šmarje pri Jelšah. Občinstvo je nagovoril evropski poslanec Ivo Vajg, ki je v govoru med drugim dejal, da ima na Šmarje pri Jelšah lepe spomine in da zunaj Slovenije srečuje mlade talente, ki prihajajo prav iz Šmarja pri Jelšah.

ivo vajgl

Slavnostni govor župana Občine Šmarje pri Jelšah si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku, kjer je predstavil, kaj vse so naredili v minulem letu in kakšni so načrti za naprej.

Plaketo Občine Šmarje pri Jelšah je prejel Jani Vreže, predsednik Društva vinogradnikov in kletarjec, priznanji občine sta prejela Vlado Deželak (za kulturno udejstvovanje v Šentvidu) in Anton Vrbek iz Zibike, posebni priznanji sta prejela Franc Pišek (pred kratkim je postal podjetnik leta) in podjetje MOS Servis, ki je svoje prostore iz Rogaške Slatine preselilo na novo lokacijo na Mestinje. Denarno nagrado je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Sladka Gora.

priznanjasmarje (2)priznanjasmarje (3)

V imenu vseh nagrajencev se je zahvalil Jani Vreže.

priznanjasmarje (4)

Program je povezovala Sergeja Javornik.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: J. C.

Save