Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina namerava odkupiti prostore v Šmarskem hramu


8-smarski_hram (1 of 1)Kot je znano že nekaj časa, je stavba, v kateri deluje šmarska občinska uprava, nagnjena za 13 cm, zato je po mnenju nekaterih lahko nevarna.

Za potrebe delovanja občinske uprave so na šmarski občini v minulih letih preučili kar nekaj rešitev, trenutno aktualna pa je odkup dela prostorov v obnovljenem objektu Šmarskega hrama, o čemer bodo občinski svetniki med drugim odločali na ponedeljkovih izredni seji.

Problematike v zvezi zagotavljanjem ustreznih prostorov za delo občinske uprave so se na šmarski občini lotili na lanski majski seji in v zvezi s sklepom tudi pridobili IDZ za novo občinsko stavbo nad zakloniščem, na mestu, kjer sedaj stoji kontejnerski kompleks šmarske Upravne enote. Zaradi številnih pripomb in nestrinjanj so pogajanja v to smer zamrla.

Občinska uprava kot samostojna enota, predvidene tudi javne sanitarije

Maja letos pa je Občina Šmarje pri Jelšah s strani podjetja LATIS d.o.o. prejela ponudbo za prodajo prostorov v objektu Šmarski hram, ki predvideva popolno prenovo objekta v sodoben poslovno-komercialni objekt v novi podobi in spremenjeni programski vsebini.

V tej so prostori občinske uprave  zasnovani kot samostojna funkcionalna enota z vhodom v pritličju severnega dela objekta (proti Vialli baru) ter tudi uporabo prvega nadstropja, a povsem ločeni od ostalih površin. Predvidena je tudi gradnja javnih sanitarij.

Po pogajanjih ponudbena cena znaša 1.521.340 evrov za 1016 m² notranjih površin oz. 1.497 evrov za m². Sredstva za financiranje odkupa naj bi Občina zagotovila v proračunu za leti 2017 in 2018.