Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modra frankinja Hiše vin Emino zori v barik sodih


barikirani_sodi_2Hiša vin Emino bo prvič v zgodovini barikirala modro frankinjo. Za ta, v svetu poznan postopek donegovanja vin, so se odločili zaradi zelo kakovostnega letnika 2015, ki je njihovemu virštanjčanu že prinesel oceno vrhunsko. Tako želijo še poudariti kakovost priljubljene sorte rdečega vina, njene arome in pripraviti okoli 2000 steklenic modre frankinje najvišje linije Eminent za vse poznavalce in ljubitelje vina.

eminent_modra_frankinjaBarikiranje omogočil izjemen letnik
Izjemen letnik 2015 je v Hiši vin Emino prvič v zgodovini omogočil barikiranje modre frankinje linije Eminent. Vina njihove najvišje linije nastajajo iz odbranega grozdja, ki prihaja z najboljših leg v šmarsko-virštanjskem vinorodnem podokolišu. »Lanska letina je bila zelo kakovostna, grozdje je ustrezno dozorelo, zato smo se odločili, da vinu z barikiranjem v lesenih sodih dodamo še večjo kompleksnost, polnost v okusu, strukturo in daljšo življenjsko dobo,« pojasnjuje enolog Hiše vin Emino Jure Grubar.

Vino na tak način v kleti barikirajo prvič, zato je nestrpnost še toliko večja: »Z barikiranjem ne želimo skrivati sorte z lesom, ampak ravno obratno. Poudariti želimo vso žlahtnost modre frankinje, tako da bodo do izraza prišle arome suhe slive, kave, vanilije,« še dodaja enolog Jure Grubar. Proizvodnja pa ne bo množična, saj bo na voljo le okoli 2000 steklenic modre frankinje Eminent za prave ljubitelje te izjemne štajerske rdeče sorte.

virstanjcanVirštanjčan Hiše vin Emino ocenjen vrhunsko
Hiša vin Emino je sicer letos že doživela pomembno prelomnico v kakovosti svojih vin. »Prvič v zgodovini naše vinske kleti smo uspeli z vinom virštanjčan na ocenjevanju pri pooblaščenem kmetijskem zavodu  doseči oceno vrhunsko. Naše najbolj prodajano in najbolj priljubljeno vino združuje okuse laškega rizlinga, chardonaya, sauvignona, rumenega muškata in renskega rizlinga,« pojasnjuje enolog Jure Grubar.

Hiša vin Emino sicer sodi med najbolj prepoznavne velike vinske kleti v vzhodnem delu Slovenije. Vinogradi njihovih kooperantov na sončnih legah Virštanja in širšega šmarskega območja omogočajo pridelavo vrhunskega grozdja in vin, ki so iz leta v leto bolj uveljavljena.