Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hiša vin Emino odprla vrata ljubiteljem dobre kapljice (foto)


V Hiši vin Emino je dobro doma in v to so se v četrtek prepričali obiskovalci, ko je največja vinska klet naših krajev javnosti odprla svoja vrata. Živahno dogajanje je pospremila še dobra glasba, izstopal pa je strasten kulinaričen boj med mladim in zrelim vinom.

Na četrtkovo popoldne je Hiša vin Emino, ki jo upravlja Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah, izvedla dan odprtih vrat, ki se že tradicionalno odvije vsakega novembra. A tokrat je prvič veselo dogajanje popestril kulinaričen boj med njihovima dvema priljubljenima vinoma, mladim in zrelim. Mladi Pubec – Emino Cuvee je pospremil kulinarične specialitete chefa Zdravka Andželevskega iz Term Olimia, na eni strani, plemenita Modra frankinja Eminent pa se je odlično prilegla kulinariki chefa Roka Martinčiča iz Gostilne Jež v Radečah na drugi strani.

Kuharski mojster Andželevski je ustvaril kozjanski suši, v katerem so se dopolnjevali govedo, riž, kozjansko jabolko, olimski sir in peteršilj. Ta združuje kozjanske sestavine v tradicionalno in moderno jed hkrati. Martinčič pa je ponudil tradicionalno ježevo kosilo, ki ga je sestavljal krškopoljski pujs, kopun, krompir, pregreta smetana in ženof.

Za pekovske priboljške je poskrbelo Društvo kmetic Ajda. Množičnega obiska ni zamudil niti podčetrtški župan Peter Misja in številni drugi znani obrazi, seveda pa ni šlo brez žive glasbe, za katero je poskrbel Kvartet Pušeljc.

Pridne roke Hiše vin Emino.

Vodja trženja Hiše vin Emino, Matija Jagrič je dogajanje strnil v naslednje besede: »Na dnevu odprtih vrat je rdeča nit dogajanja kulinarični dvoboj dveh specialitet, kateri bosta pospremili naši vini mladi Pubec in zrelo vino plemenita Modra frankinja. Obiskovalci lahko degustirajo vsa vina naše kleti. Dogodek je zagotovo zanimiv, saj opažamo, da domačini ne poznajo vseh naših vin. Vedo za ”paradne konje”, ki jih srečujejo v lokalnih gostinskih obratih, ostale specialitete pa poznajo malo manj. Menim, da je dan odprtih vrat zato odlična priložnost spoznavanja ljubiteljev dobre kapljice z vsemi našimi atributi. Takšen dogodek je tudi priložnost za nakup darilc ob bližajočem prazničnem času, zato so obiskovalci ob koncu vabljeni tudi v našo trgovinico. Je pa res, da dneve odprtih vrat vedno izvedemo v tem martinovem oziroma jesenskem času, ko ponujamo že kakšna mlada vina, da obiskovalci spoznajo kaj je pri nas trenutno aktualno.«

 

Veseli dogodek dneva odprtih vrat so tako letos pripeljali h koncu. Če ste ga zamudili, vas pozdravljajo spet drugo leto. Do takrat pa lahko njihove specialitete spoznate na mnogih trgovskih policah ali jih obiščete v trgovinici Hiše vin Emino v Imenem.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije.

N.O.