Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Citrarska pomlad na Prevorju


citrarska_pomlad_prevorje_2016_1Kulturno društvo Prevorje, v sodelovanju z njihovo članico Jasmino Levičar, so že četrto leto zapored pripravili koncert Citrarska pomlad na Prevorju. Tako postaja koncert tradicionalen, kjer se predstavijo citrarji v različnih komornih zasedbah.

Začeli so z mladim orkestrom citrark iz Lesičnega in za njimi Luš’ni orkester, ki ga sestavljajo članice Univerze za tretje življensko obdobje Ljudske univerze Šentjur. In že takoj na začetku pokazali, da je glas citer v srcih vseh generacij. Citrarji in citrarke so zaigrali skupaj s svojimi bratci, sestricami, sorodniki, prijatelji in ob različnih inštrumentih, od harmonike, klarineta, petja do tamburic.

Polna dvorana večnamenskega prostora v Osnovni šoli Prevorje je tako lahko prisluhnila različnim melodijam iz citer, od nežnih do veselih, kot je Gradišnikova Sestavljena polka, ki postaja tudi stalnica na Citrarski pomladi. Za polno mero smeha je poskrbel Klobasekov Pepi, ki ga je uprizoril domačin David Potočnik.

citrarska_pomlad_prevorje_2016_2

Glasbena šola Avsenik odpira oddelek citer v Štorah in v ta namen je nekaj besed spregovoril ravnatelj Mitja Mastnak. Prav tako so se iz Glasbene šole Avsenik predstavili trio harmonik: Stane Žekar, Robi Novak in Robert Zupan. Posebno doživetje so bili Mladi tamburaši Kulturnega društva Dobje in veseli fantje Ansambla Pik.

Vse skupaj pa je z besedo povezovala Polonca Marzel. Predstavila se je tudi Jasmina skupaj z Vokalno skupino 3M, ki jo sestavljajo pevke Mateja Bobek, Martina Zapušek in Melita Bevc.

Povezovanje in spoznavanje se je nadaljevalo še po koncertu, saj so za vse pripravili pogostitev. Za petje in ples je poskrbel Ansambel Pik.

Vir in foto: Jasmina Levičar in Franci Hrovatič