Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev v Šmarju pri Jelšah v znamenju slabega vremena (foto, video)


blagoslov_motorjev (1)

Moto klub Šparon Riders iz Šmarja pri Jelšah je tudi letos organiziral tradicionalni, že 14. blagoslov motorjev in motoristov. Blagoslov motorjev je tudi tokrat potekal na zadnjo aprilsko nedeljo, in sicer 24. aprila 2016.

Moto klub Šparon Riders je v sodelovanju z Župnijo Šmarje pri Jelšah tudi tokrat pripravil tradicionalen blagoslov motorjev. Žal jim tokrat vreme ni bilo naklonjeno. Za razliko od s soncem obsijanih krstov v prejšnjih letih, ko so motoristi množično drveli na blagoslov v Šmarje, smo bili tokrat priča oblačnemu in hladnemu vremenu. To je seveda botrovalo k temu, da se je blagoslova udeležilo veliko manj motoristov kot v preteklih letih.

blagoslov_motorjev (2)

Blagoslov se je tako kot vsako leto pričel s sveto mašo ob 10:15 v cerkvi Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. Po maši je sledil blagoslov motorjev in podelitev spominskih nalepk, ki bodo motoriste spremljale na njihovih poteh. Obiskovalci so si ob sprehodu med motorji zopet lahko napasli oči na številnih priznanih znamkah, priljubljeni šmarski mesar Jože Škorjanec pa je na parkirišču pred šmarskim hramom zbrane motoriste in druge obiskovalce okrepčal s porcijo čevapčičev.

v/t/f: Dejan Hribernik

polovicka_celje_klik