Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obsotelje in Kozjansko tudi letos na sejmu PLACE2GO v Zagrebu


dezela_celjska_1Od petka, 18. marca, do nedelje, 20. marca 2016, se je na Mednarodnem turističnem sejmu PLACE2GO v Zagrebu že tradicionalno predstavljala Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska, pod njenim okriljem pa tudi področje Obsotelja in Kozjanskega. Ker je bil obisk sejma kot tudi razstavnega prostora Dežela Celjska dober, lahko ocenjujemo, da je bila tudi naša predstavitev za promocijo območja, uspešna.

Na sejmu predstavili destinacijo Deželo Celjsko z 21 občinami 
Mednarodni turistični sejem PLACE2GO se je letos od 18. do 20. marca odvijal v Bočarskem domu v Zagrebu. Na sejmu, ki je primarno namenjen predstavitvi turistične ponudbe zanimive za popotnike, družine z otroki in druge ciljne skupine turistov, se je letos ponovno predstavila turistična ponudba vedno bolj prepoznavne destinacije Dežela Celjska, ki zajema 21 občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) okoli tretjega največjega slovenskega mesta Celja in je turistična destinacija za vse letne čase.

dezela_celjska_2

Dober obisk gostov iz Hrvaške
Kot destinacija »dobrega počutja«, 90% nočitev se namreč ustvari v termalnih zdraviliščih, je dobro prepoznana kot tudi obiskana s strani gostov iz Hrvaške. Letošnji obisk je pokazal, da je sicer med gosti še vedno zelo priljubljen kratek oddih v zdraviliščih, se pa vedno bolj zanimajo tudi za druge atrakcije – gradove, etnološko dediščino, lokalno kulinariko z domačo hrano, veliko zanimanja pa je bilo letos izraženega predvsem za možnosti kolesarjenja in pohodništva. Zagreb je namreč v neposredni bližini Dežele Celjske in zato je destinacija zanimiva tudi kot dobra alternativa za dnevni izlet, predvsem na podeželje.

Ponudniki iz Obsotelja in Kozjanskega
Na razstavnem prostoru, ki je bil hkrati tudi največji slovenski razstavni prostor na dogodku,  so se obiskovalci lahko seznanili z aktualno ponudbo destinacije. Med ponudniki Obsotelja in Kozjanskega so lahko vsak dan obiskali Terme Olimia, ki so se predstavljali skupaj s Turizmom Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje in GH Sava Rogaška.

V soboto pa so lahko obiskovalci spoznali tudi ostalo ponudbo Obsotelja in Kozjanskega – v soorganizaciji z Razvojno agencijo Sotla so se namreč predstavili Kozjanski park s pokušino jabolčnega soka in promocijo starih sort jabolk z dodatkom ponudbe najstarejšega zavarovanega območja v Sloveniji ter Javni zavod za kulturo in turizem Rogaška Slatina s poudarkom na ponudbi poslovne enote Anin dvor.