Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na sejmu Agritech 2024 v Celju številni razstavljavci s Kozjansko-Obsoteljskega (foto)


Na celjskem sejmišču vse do nedelje poteka četrti strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala, imenovan Agritech. V Celju se predstavlja 105 razstavljavcev s 350 blagovnimi znamkami, med njimi tudi podjetniki s Kozjansko-Obsoteljskega.

Strokovni sejem Agritech, ki se odvija na vsake dve leti, je namenjen predvsem tistim, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjajo s kmetijstvom oziroma gozdarstvom. Ob prvem dnevu je sejem privabil številne obiskovalce vseh generacij, obiskali pa so ga tudi direktor Kmetijsko gospodarske zbornice Slovenije Janez Pirc, državni sekretar ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Blaž Germšek ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Na mednarodno obarvanem sejmu se v šestih dvoranah celjskega sejmišča, prav tako pa tudi na površinah izven hal, predstavljajo številna podjetja iz naših koncev. Tam so Lagerhof, Tajfun Planina, Jagros, Vitli-Krpan, Agroteh itd..

Govorili smo z direktorjem podjetja Lagerhof, Nejcem Šucom, ki nam je razložil, kaj iz svoje ponudbe predstavljajo obiskovalcem sejma: “Lagerhof na sejmu predstavlja znamko Hofman, LS in Ozdoken. Ponujamo mulčerje, krožne brane, kosilnice, obračalnike, mini balirke, pluge, škropilnice… Pri traktorjih imamo v ponudbi od 25 do 100 konjev.”

Z razstavnega prostora Lagerhofa (Foto: Simon Valant)

Razložil nam je tudi, kakšni so trenutni trendi v kmetijstvu, kar se tiče tehnike: “Trend se v zadnjih letih nekako spreminja, stranke se s plugov bolj obračajo na krožne brane. Seveda mi za prihodnost gledamo na okolje, zato so za obdobje naslednjih 5 let predvideni tudi električni traktorji,” pa je še o ciljih za prihodnost povedal direktor Lagerhofa.

Sejem sicer nudi pestro ponudbo tehnološko napredne kmetijske (traktorji, plugi, trosilci, škropilnice, kosilnice, obračalniki…) in gozdarske (cepilniki drv, motorne žage, gozdarski vitli, prikolice, dvigala, zaščitna oprema…) mehanizacije ter široko paleto nabora za kmetovalce, gozdarje, sadjarje ter vinogradnike kot so semena, gnojila, škropiva, zaščitna sredstva in ostalo..

”Ukvarjamo se z razvojem in proizvodnjo gozdarske mehanizacije, na sejmu pa ponujamo gozdarske vitle, klešče in prijemala za manipulacijo lesa, stroje za spravilo lesa, stroje za pripravo drv, gozdarske žičnice… Predstavljamo trajnostni način gospodarjenja z gozdovi,” je dejala predstavnica Uniforesta, Patricija Turnšek.

Z razstavnega prostora Uniforesta (Foto: Simon Valant)

Oglasili smo se tudi na razstavnem prostoru Tajfuna Planina, kjer so nam povedali: ”Predstavljamo gozdarske vitle mehanske in hidravlične, rezalno cepilne stroje, dvigala, gozdarsko prikolico in kamion ter vso dodatno opremo, ki jo ponujamo zraven strojev (različni grabeži, cepilni noži, sesalne enote, elektro pogoni, rampe za plodovino..). Ves čas skrbimo za razvoj in gledamo v prihodnost. Želje so, da bi zadeve čim bolj avtomatizirali in poenostavili.”

Z razstavnega prostora Tajfuna  (Foto: Simon Valant)

 

Fotogalerijo s sejma, ki je na celjskem sejmišču odprt do vključno nedelje, 4. februarja, si lahko ogledate na našem sestrskem portalu Celje.info.