Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z osrednje proslave ob kulturnem dnevu v Podčetrtku (foto in video)


osrednja_prireditev_kulturni_praznik_podcetrtek_2016_3V petek, 12. februarja, se je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek odvila osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku, poimenovana Kultura, ki jo razumemo kot življenje. Zbrane je nagovoril župan občine Podčetrtek Peter Misja, večer je minil v znamenju prebiranja literarnih del domačih kulturnih ustvarjalcev in nastopov domačih glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev.

osrednja_prireditev_kulturni_praznik_podcetrtek_2016_2

Župan Peter Misja pohvalil delo kulturnikov in pozval občane k večji udeležbi
V nagovoru je župan Misja izpostavil pomen kulture za lokalno skupnost in širše, njeno nujnost in vpetost lokalnega območja v kulturno dogajanje. Občina Podčetrtek po njegovih besedah namenja velika sredstva kulturi, a “sredstva niso toliko pomembna, kot je pomembno dejstvo, da veliko ljudi, veliko teh, ki soustvarjajo kulturo, daje ogromno prostega časa!“. Ob tem je dodal, da si želi, da bi se ob podobnih prireditvah, ko se ustvarjalci predstavijo in pokažejo sad dela, zbere več ljudi. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Večer popestrili številni nastopajoči
Na osrednji proslavi, ki jo je povezovala Patricija Kajba, so nastopili Moški pevski zbor Podčetrtek Terme Olimia, Mešani pevski zbor Zvon, Vaške pevke iz Pristave, Obsoteljski slavčki, Osti jarej, Šani – Šeni, Plesni klub Podčetrtek, učenci OŠ Podčetrtek in številni kulturni sooblikovalci, ki so prebirali literarna dela ustvarjalcev, ki so živeli in delovali ter še delujejo na območju občine Podčetrtek in okolice (Jožeta Brileja, Slavka Topliška, Povedke s širšega Kozjanskega, Janeza Žana Ileka, Franca Šušteriča, Tanje Plevnik, Sanje Počivalšek, idr.).

osrednja_prireditev_kulturni_praznik_podcetrtek_2016_1

Vabljeni tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polovicka_celje_klik