Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Brata Hartl do medalje za slovensko kata-team reprezentanco


karate_januar_2016V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, je v Hrvaškem Samoborju potekal 25. Mednarodni karate turnir “GRAND PRIX CROATIA”. Barve Karate kluba Kozjansko in Obsotelje ter barve slovenske reprezentance sta zastopala brata Jan in Bor Hartl. Z reprezentančnim kolegom, odličnim katašem Sebastijanom Kauzarjem iz Velenja, so spisali novo poglavje na slovenskem reprezentančnem nivoju.

V Samoborju je minuli konec tedna nastopilo 1654 tekmovalk in tekmovalcev (1813 nastopov) iz 23 držav. Tekma je služila kot priprava na Evropsko prvenstvo, ki se bo odvijalo prvi teden februarja na Cipru. V boje za medalje so se podali najboljši karateisti Balkana in Srednje Evrope. Že najmanjša napaka na tekmovanju tako visokega nivoja odločuje o končni razvrstitvi.

Bor in Jan sta nastopila vsak v svoji paradni disciplini in sicer v kategoriji kadeti kate oz. kadeti borbe do 52kg. Če za posamične nastope nista uspela najti ustrezne dnevne forme, pa to ne velja za skupinski nastop. Kot rečeno, sta, razen v svojih posameznih disciplinah, nastopila tudi za slovensko kata-team reprezentanco v kategoriji mladincev, ki se je formirala prvič po petih letih.

Takrat so barve ženske in moške reprezentance na mladinskem evropskem prvenstvu zastopali: Sara Ketiš, Urška Jenko, Patricija Bukovinski, Aljaž Klaneček, Veno Jaša Grujič in Almin Salkič. V kategoriji je bilo zastopanih osem ekip in sicer mladinska kata-team reprezentanca Slovenije, Italije, Srbije ter še pet klubskih formacij.

Po minimalnem številu treningov se je ekipa pokazala za »strel v polno«. Osvojitev srebrne medalje je zagotovo odlična popotnica za EP na katerem bodo fantje nastopili. Kot ekipa bodo lahko zastopali barve svojih klubov in reprezentance še naslednja 3 leta. Vsi jim želimo veliko uspehov na prihajajočih tekmovanjih.

vasko-klik-polsi