Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slovenija in Hrvaška remizirali v Podčetrtku


Podčetrtek je sinoči gostil pripravljalno tekmo futsal reprezentanca Slovenije in Hrvaške. Obe zasedbi sta se pred nekaj dnevi pomerili že v Štorah, kjer so bili za gol uspešnejši gostje.

Za slovenski tabor je bil namen tekem priprava na decembrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo in nabiranje izkušenj mlajši igralcev v želji po širitvi obstoječega kadra članske reprezentance.

Iz ekipe Dobovca so v slovenski zasedbi sodelovali: Marko Peček, Klemen Duščak, Žiga Čeh in Denis Kneževič.

Utrinek s tekme reprezentanc; foto: M24.si/futsal.si

Prvi gol na tekmi je bil dosežen po četrt ure igre, ko je Hrvaška povedla po 6. akumuliranem prekršku z 10-metrovke, in sicer iz drugega poskusa, saj so sodniki prvi poskus razveljavili. Minuto kasneje je Slovenija po akciji preko celega igrišča prišla do izenačenja.

V tretji minuti drugega polčasa je Hrvaška znova povedla, gostje pa so izkoristili pozabljivost domače vrste, ki se po neuspešnem napadu ni vrnila v obrambo. V 30. minuti Žiga Čeh ni zadel z 10-metrovke. V zadnjih štirih minutah so domači igrali z vratarjem v polju, do izenačenja pa je prišlo tričetrt minute pred koncem po šolski akciji s prvimi dotiki Slovencev.

Slovenija : Hrvaška 2:2 (1:1)
0:1 Sekulić (15.), 1:1 Bukovec (16.), 1:2 Jelovčić (23.), 2:2 Janež (40.)

Tomislav Horvat, selektor Slovenije: „Zelo sem zadovoljen z obema tekmama. Spet smo razširili kader. Vsi fantje, ki so bili z nami, so upravičili svoj poziv, in mi naredili sladke skrbi pred naslednjimi zbori. Ekipi čestitam za dve tekmi proti Hrvaški, ki je zelo kvalitetna reprezentanca, 4. ali 5. po moči v Evropi. Ti dve tekmi sta pokazali, da imamo ekipo, da smo na visokem nivoju.“

Podčetrtek bo prihodnji teden prizorišče pripravljalnih tekem reprezentanc Slovenije in Črne gore do 19 let. V torek, 13. februarja, bo tekma ob 17.30, dan kasneje pa ob 17. uri.