Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina uspešno izpeljali dobrodelni koncert (foto in video)


dobrodelni_koncert_scrs_november_2015_1Minuli četrtek je Dijaška skupnost Šolskega centra Rogaška Slatina organizirala dobrodelni koncert, katerega izkupiček je namenjen uresničitvi Jakobovih sanj, delno pa ureditvi prireditvenega prostora pred šolo. Pred skoraj napolnjeno dvorano Kulturnega centra Rogaško Slatino so nastopili številni odlični glasbeniki, tudi nekateri, ki se že vrsto let udeležujejo tovrstnega koncerta.

Priprava dobrodelnega koncerta tudi letos v rokah dijakov in njihove mentorice
Zasluge za uspešno izpeljani koncert, katerega idejni začetki segajo leta v preteklost, gredo v prvi vrsti dijakom ŠCRS in njihovi mentorici. Osnovni namen tovrstnih dogodkov je bil povezovanje različnih šol med seboj, a se je s časoma razvil v dobrodelnega z namenom, da se zbere čim več finančnih sredstev za socialno šibkejše dijake.

dobrodelni_koncert_scrs_november_2015_2

Tudi tokrat pestra paleta nastopajočih
Dijaki in ostali, ki so se odzvali na koncert, so uživali v pestri in kvalitetni glasbi. Prav vsi nastopajoči so bili nagrajeni z močnim aplavzom. Na tokratnem koncertu, ki sta ga povezovala dijakinja Nika Artič in dijak Žiga Lah Koštomaj so nastopili: skupina Za5, The Woodlanders z Ano Ferme, Lara Krneža, ansambel Zadetek, Adrijana Kamnik, Eruption (glasbena skupina Gimnazija Lava, ŠC Celje), Boris Pokorn in Nika Kunst, ansambel Navihanci, SoundWave, Nika Artič, skupina Lokomotiva ter Orkester Glasbene šole Simona Plemenitaša, ki je z velikim številom glasbenikov nastopil čisto na koncu prireditve .

Dijakom, ki so po koncertu zbrali sedemsto evrov, so na pomoč pri izvedbi koncerta priskočili številni posamezniki, institucije, podjetja – sponzorji in seveda starši. Na šolski spletni strani so se dijaki vsem zahvalili. V prvi vrsti gospe ravnateljici Dubravki Berc-Prah in celotnemu učiteljsko-vzgojiteljskemu zboru, pa tudi Kulturnemu centru Rogaška Slatina, Mladinskemu svetu Občine Rogaška Slatina in Glasbeni šoli Rogaška Slatina.

dobrodelni_koncert_scrs_november_2015_3

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete insertom vseh nastopajočih, vabljeni pa tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

muzejski-polsi-klik2